HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott csuklósín ízületi gyulladásra

ferenck 2014.07.07. 08:30

Az artritisz az ízületeket érintő megbetegedés, sok 65 év feletti idős embernél előfordul, de bármely életkorban kialakulhat. Az Egyesült Királyságban például 400 ezren szenvednek tőle. Általános tünete az ízületekben jelentkező fájdalom és merevség; duzzanat, bőrpír és melegség is felléphet. Akadályozottá válik az ízületek mozgása.

csuklo2.jpg

Sok beteg nem szereti a síneket – csúnyák, nagyok, és verejtékezik tőlük a kar. A közép-angliai Loughborough Egyetemen vendégtanár Abby Paterson rajtuk akar segíteni: kidolgozott egy szoftveres megoldást, amellyel orvosok személyre szabott, nyomtatható csuklósínt tudnak tervezni. Az új sín nemcsak kényelmesebb a használatban lévőknél, hanem olcsóbb és sokkal jobban is mutat.

csuklo.jpg

A beteg karját „megfelelő helyzetben” leszkennelik, a 3D modell a szkennelés alapján történik. A szoftvert 3D ismeretekkel nem rendelkező orvosok is könnyen tudják majd használni. A nyomtatáshoz a többféle matériával „elboldoguló” Objet Connex printert fogják használni, a sínbe gumiszerű anyagok és kényelmi – párnázó – funkciók is beintegrálhatók.

Címkék: szoftver orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr656465315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása