HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Repülőmodell 3Doodlerrel

ferenck 2014.06.19. 08:30

Matthew Butchard, az SAS International brit tervezője mini repülőgép-modellt készített a – Magyarországon is megvásárolható – 3D nyomtatótollal, a 3Doodlerrel.

„Ha a 3Doodlerrel alkotott repülő repülni fog, talán minden más tárgyat is elkészíthetek, amelyekről álmodom. Ma egy repülőt, holnap homokból egy napelemes tornyot” – nyilatkozta Butchard.

doodrep1.jpg

Eredetileg arra gondolt, hogy csinál egy repülőmodellt, és elég jól kidolgozza ahhoz, hogy motort is szereljen rá, aztán meglátja, képes lesz-e repülni. Az alapszerkezetet könnyebb volt 3Doodlerrel elkészítenie, mintha más módszerrel dolgozott volna.

A nyomtatás után szerelte rá a hajtóművet és a motort, befedte a szárnyakat, vezetékeket tett bele, és így tovább. Mivel a hajtómű és a motor miatt a modell túl nehéz lett, többször át kellett dolgoznia. Új propeller és elem is kellett hozzá, a szervókat pedig egy régi repülőgépből potom 10 fontért szerezte be.

doodrep2.jpg

Butchard elmondta: a 3Doodler nagy előnye, hogy ha a repülő teszt közben összetörik, a nyomtatótollal vagy azonnal kijavíthatók a meghibásodott részek, vagy rögtön újak készíthetők helyettük, amelyeket aztán az alapvázhoz kell rögzíteni.

Az első tesztek ugyan nem sikerültek túl fényesen, az RC Plane viszont, ha nem is sokat, de repült. És ez a lényeg. Kezdetnek nem rossz.

Címkék: repülő 3Doodler FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr816351613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása