HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ruhák egy kínai divatbemutatón

ferenck 2014.04.29. 11:30

A 3D nyomtatás egyre népszerűbb a divat világában, a sokoldalú technológia textíliák újabb felhasználási lehetőségeivel kecsegtet. A kelet-kínai Qingdaoban megrendezett divathéten a helyi Unique Technology szemléltette a térhódítást: modelljeik futurista darabokban sétáltak végig a kifutón.

Egyikük kétrészes ruhát viselt. A felső két, a szoknya tizenöt printelt részből állt össze. A nyomtatáshoz használt anyag nagyrészt – műanyag-érzetet adó – ruganyos szálakat tartalmaz. A nyomtatást a Unique Technology által fejlesztett két nyomtatófejes géppel kivitelezték. (A vállalat korábban több nyomtatófejes, több anyaggal dolgozó bioprintert is létrehozott.)

qingdao.jpg

Wang Hong ügyvezető igazgató elmondta: 24 óra alatt készültek el a ruhával. Az ihletet a 2013-as Párizsi Divathéten látott 3D darabok adták, viszont teljesen mást akartak – egyedi kompozíciókat, saját géppel. A puha, rugalmas anyagokkal dolgozó ruhanyomtatót hat hónapon keresztül fejlesztették. A gép ruhák, kiegészítők, sapkák és cipők printelésére egyaránt alkalmas.

qingdao2.jpg

Wang szerint, ha találnak megfelelő gyártópartnert, nyomtatott termékeik három éven belül kerülhetnek boltok polcaira. A következő hónapokban újabb nyomtatóanyagok fejlesztését tervezik.

Címkék: divat Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr306095729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása