HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás YouTube-ja?

ferenck 2014.04.10. 08:30

A 3D fájlok online közzétételét és beágyazását biztosító (2012 áprilisában indult) Sketchfab webszolgáltatás új változata közösségi hálózati elemekkel, frissített felhasználói interfésszel bővült. 28 natív 3D formátumot támogat, nézegetője (viewer) ugyanolyan könnyen integrálható weboldalakba, mint egy YouTube videó.

Az új – interaktív és mobilplatformokon is futó – Sketchfab-en a közösségi hálózatok összes fontos eleme megtalálható: lehet követni a lájkolt felhasználókat, kommentálni mások munkáit, visszajelzést kapunk a sajátunkról, megoszthatunk dolgokat, földrajzi hely és szakmai jártasság alapján is rákereshetünk userekre, mappák és kategóriák szerint kutakodhatunk tartalmak után stb.

sketchfab.jpg

A platformra eddig 100 ezernél több 3D fájlt töltöttek fel, ami azért komoly eredmény, mert például a Thingiverse és a GrabCad négy év alatt jutott el a bűvös számig.

Alban Denoyel, a közelmúltban az Adobe-val partneri szerződést kötött Sketchfab ügyvezető igazgató elmondta, hogy ugyanolyan szerepet akarnak betölteni 3D tartalmak online megjelentetésében, mint a YouTube a videóknál vagy a SoundCloud a zenében. Az Adobe partnerség azt is jelenti, hogy közvetlenül a Photoshopból is közzétehetünk 3D fájlokat a weben. Hasonló megoldásra törekednek más platformokkal is, például a Blenderrel és a deviantART-tal.

Címkék: szolgáltatások közösségi hálózatok Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr196001881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása