HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ultramasszív beton, 3D nyomtatással

ferenck 2014.02.28. 08:30

A nagyobb tervezői szabadság jegyében Philippe Morel, a párizsi EZCT Architektúra és Design Kutatóstúdió építésze rendkívül masszív beton létrehozására alkalmas homoköntőformákat nyomtatott.

beton1.jpg

A hagyományosnál nyolcszor erősebb és egyben sokkal könnyebb ultramagas teljesítményű beton (ultra-high-performance concrete, UHPC) acélszálakkal megerősített cement-kompozitból álló új betontípus. Nagyon „sűrű” szerkezete miatt is kivételesen jó matéria; nincsenek benne lyukak, apró törések, szakadások.

beton2.jpg

„Gyors és költséghatékony folyamatot kellett kidolgoznunk UHPC öntvények gyártására. Jelenleg a Voxeljet printerekkel, 3D nyomtatással készített homoköntőformák az egyetlen gazdaságos megoldás” – nyilatkozta Morel. (A német Voxeljet gépeket megalapozó speciális eljárás nagyméretű modellekkel, kétféle alapanyaggal – plexiporral és homokkal – dolgozik.)

beton3.jpg

Morel szerint az UHPC fontos szerepet fog játszani a jövő építészetében.

Címkék: építészet innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr725835901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása