HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Percről percre kiírja az időt a nyomtatott óra

ferenck 2014.02.26. 08:30

Egy egyszerű robotszerkezet kék tollal fehér táblára írja ki az időt. Percről percre teszi, közben pedig letörli az előzőt.

A Johannes nevű német felhasználó által készített Plotclock létrehozásához lézervágó vagy 3D nyomtató mellett Arduino uno mikrokontroller, három kicsi szervomotor, M3-as csavarok, anyák és menetes csavarok kellenek. Az egyik szervo a tollat mozgatja, a másik kettő a két kart vezérli.

ora1_2.jpg

Az óra nyílt forráskódú, a nyomtatási fájlok és a használati utasítás Thingiverse-ről történő letöltése után bárki megalkothatja a sajátját. Az Arduinoval kapcsolatos információk a szoftverfejlesztési projekteknek otthont adó GitHub oldalán találhatók.

A Thingiverse-en egyébként megtekinthetjük több otthoni barkácsoló munkáját is, hogy mit hoztak ki a letöltött anyagokból, hogyan változtattak az eredeti órán.

Címkék: csináld magad Arduino Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr465832276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása