HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ikarusznak volt egy húga

ferenck 2014.02.18. 08:30

Két brit művész, a régóta együtt dolgozó André Masters és CJ Munn, azaz Masters & Munn hagyományos szobrásztechnikát, digitális modellezést és 3D nyomtatást alkalmazva hozta létre a mitikus témájú – egyszerre klasszikus és posztindusztriális – „Ikarusznak volt egy húga” szobrot.

Az ötlet kilenc éve született meg Masters agyában. Az antik görög legendát átértelmezve akart 21. századi mítoszt teremteni – a képzeletbeli nőtestvér okosabb és realistább volt kissé naiv bátyjánál. Szárnytollait a legkönnyebb és a legpuhább fémekből állította össze, és küldetését sikerrel teljesítette.

ikarusz1.jpg

A repülésre induló szárnyas hölgy első életnagyságú vázlata 2004-ben készült el. Az akkori technológia viszont még nem tette lehetővé az elképzeléseknek megfelelő kivitelezést. A tollakat nem lehetett úgy megformálni, ahogy Masters megálmodta.

2013 elején összeálltak az Industrial Plastic Fabrications (IPF) nyomtatócéggel, és megállapodtak a fémtollakról, hogy mindegyik legyen egyedi, különleges. Az IPF különféle anyagokkal dolgozott, a munkához multi-material Connex printert használtak. A tollakat rézlemezzel vonták be, majd kézzel festették unikálissá, patinássá.

ikarusz2.jpg

Az eredménnyel elégedettek, az eredeti tervrajz szinte minden pirinyó részletét sikerült megvalósítaniuk. Egyöntetűen állítják: 3D nyomtatás nélkül nem lenne ennyi apró nüánsz.

Az Ikarusznak volt egy húga közönségnek és kritikusoknak egyaránt tetszik. Díjat is nyert a tavalyi londoni Printshow-n.

Címkék: szobrászat fémnyomtatás multi-material

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr485716466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása