HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Személyre nyomtatott talpbetétek

ferenck 2014.02.14. 08:30

A brisbane-i 3D Orthotics (3DO) egy év fejlesztés eredményeként széleskörű podiátriai (lábápolási) használatra is alkalmas ortopédiai segédeszközökkel állt elő.

Sok éves tapasztalat, hogy talpbetéteket és hasonlókat viselő személyek azonos problémákkal fordulnak hozzájuk: a betétek nem elég hajlékonyak, nem rugalmasak, kényelmetlen hordani őket, szinte sose passzolnak tökéletesen a lábhoz. Elkészítésüknél túl sok a bizonytalansági tényező, így nem is lehetnek teljesen pontosak.

A képi adatfeldolgozás-specialista litván Elinvision-nel együttműködve, a 3DO podiátriai szakemberei és mérnökei új eljárást dolgoztak ki. 3D szkennelés, számítógépes feldolgozás és 3D nyomtatás egyaránt a munkafolyamat része.

talp1.jpg

Szkenneléssel és megfelelő tervezőszoftverrel pontos a modell, a nyomtatótechnológia pedig lehetővé teszi, hogy a betét stb. az adott személy lábára, a láb egyedi jellegét, másokra nem jellemző kontúrjait figyelembe véve készüljön el.

A szkennelés öt másodpercet, az adatfeldolgozás és a tervezés öt percet, a modell módosításai, felcímkézése és nyomtatásra kész állapotba hozatala további három percet vesz igénybe. A 3DO számítási felhőjében (cloud computing) kivitelezett folyamat nagy része automatizált.

A nyomtatott darabok podiátriával összefüggő különféle egészségügyi problémák kezelése során hasznosíthatók. Ázsiai felmérések kimutatták, hogy a cukorbetegség keringési és a lábbajokhoz vezet. A 20 és 34 év közötti kínaiak 13,8 százaléka cukorbeteg vagy potenciálisan az. A Fülöp-szigeteken is hasonló statisztikákat mértek. Lábápolással és ortopédiai segédeszközökkel a következmények orvosolhatók lennének, csakhogy a podiatria Ázsiában lényegében nem létezik, így várhatóan a Délkelet-Ázsia és Csendes-óceán térség lesz a 3DO legnagyobb felvevőpiaca.

A 3DO brisbane-i klinikája január közepén nyílt meg; hamarosan Melbourne-ben és Sydneyben is lesznek hasonló klinikák.

Címkék: orvosi személyre szabás 3D modellezés Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr435756750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása