HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hatlábú nyomtatórobot

ferenck 2014.02.14. 11:30

San Franciscói diákok megterveztek és elkészítettek egy hexapodot; hatlábú, 12 szervomotorral működő nyomtatórobotot. A kutatás és a prototípuskészítés közel két hónapig tartott, a Geoweaver (Geo-takács, Geo-szövő) nevű gép részeit lézervágással és 3D printinggel hozták létre.

geo1.jpg

Az Arduino platformról működtetett robothoz ragasztószóró extrudáló tartozik, a nyomtatófejet két, a hőérzékeny ragasztónyalábok odajutását egy szervomotor irányítja. Különböző formákat nyomtat, többféle mozgásra képes, göröngyös terepen is funkcionál. Megy előre, hátra, lejtőn fel, elkerüli az akadályokat, megfordul, táncol, menetközben pedig printel. Webkamerával és markerekkel számolja ki, hogy hol jár, milyen nyomtatási lehetőségek és útvonal optimális az adott terepen.

geo2.jpg

Ha fejlesztenének belőle egy jóval nagyobb változatot, műholdakról származó információt is eljuttatna a földi személyzethez, a 3D-s adatokat pedig a földre nyomtatná.

A barkácsolási útmutató itt olvasható.

Címkék: csináld magad robot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr255714869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása