HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Öt éven belül ipari nyomtatóval áll elő az Epson

ferenck 2014.02.10. 11:30

Az Epson többféle anyag nyomtatására alkalmas ipari printert fejleszt – jelentette be Minoru Usui vezérigazgató. Hozzátette, hogy kifejezetten nagy volumenű kereskedelmi alkalmazásokban gondolkoznak, és nem az egyéni felhasználókat célozzák meg.

Usui konzervatívan, de legalábbis visszafogottan gondolkozik a technológiáról. Véleménye szerint a 3D nyomtatás egyszer eljuthat az otthonokba, de az első lépés az üzleti világ, a hivatalok és az ipar. Nem foglalkozik a „műanyag modellek piacával”, limitáltnak tartja a jelenlegi fogyasztói ökoszisztémát. A behatárolt lehetőségek egyik okaként a használatban lévő nyomtatóanyagok szűk körét jelölte meg.

epson.jpg

Kihívásokról is beszélt: jobb minőségű anyagok kellenének, de a nyomtatás pontosságán és a gyártás ütemén is bőven akad javítanivaló.

Csak átmeneti a mostani érdeklődés – állítja, majd hozzáfűzte, hogy „nem sok felhasználónak van szüksége műanyag figurák nyomtatására.”

„Mindent meg akarunk változtatni. Azt akarjuk, hogy gépeink bármit printeljenek” – magyarázza. Például autókat, autóalkatrészeket is. A technológia és az anyagok tökéletesítéséhez viszont idő kell. Ezért gondolkozik az additív gyártás fejlődését tekintve nagy időtávlatnak számító öt évben. Úgy tűnik, egyrészt kivárnak, másrészt viszont addig mindenképpen előállnak első ipari 3D printerükkel.

Címkék: gazdaság alkalmazások ipar nyomtatók nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr835753018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása