HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hangból kép

ferenck 2014.01.20. 14:30

Hangok képi megjelenítésével évszázadok óta kísérleteznek, például folyadékok és részecskék formájában ábrázolnak rezgéseket. A jelenlegi csúcstechnológiával szakemberek, művészek és otthoni barkácsolók egyaránt próbálkoznak, és egyre gyakrabban születnek döbbenetes szépségű, álomszerű képek.

A több projektet egybegyűjtő HoloDecks kezdeményezés a hang különféle médiumokon keresztüli vizualizálásával foglalkozik. A projektet vezető Lukasz Karluk interakció-tervező az experimentális ambientben, elektronikában utazó brooklyni Oneohtrix Point Never (Daniel Lopatin) Zebra című számával kezdte. A hanghullámok megjelenítéséhez az  OpenFrameworks-ben fejlesztett egyedi alkalmazást. Alapformának egyértelmű tárgyat, lemezt választott. A szám hangadatai a lemeztematikából kiinduló, folyamatosan vibráló geometriai szerkezetekké alakulnak át.

hang1.jpg

Karluk pillanatfelvételt készített az automatikusan generálódó 3D modellről, a fájlt .ply formátumba exportálta, amit MakerBoton nyomtatható .obj-é alakított át. Ahhoz hogy az audióanyag még több rétegét és részletét lássa, a nyomtatott hangon mobiltelefonján futó bővítettvalóság-alkalmazással dolgozott még.

hang2.jpg

A hangszobor a Shapewayse-en is megrendelhető, az érdeklődők több motívum és nyomtatóanyag közül válogathatnak.

Címkék: zene szoftver művészet szobrászat bővített valóság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr325719289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attracz · http://horvatapartman.eu 2014.10.13. 19:35:00

Komplett tengeri-édesvizi hajóvezetői jogositvány
Szerezze meg most Örök jogositványát akár 46900 ft-ért Zadarban,akár 1 napos oktatás-vizsgával,lehetősége van hajóskapitánnyá lennie még az idén!Keressen! közv.:
zadarszallas@gmail.com
Honlap: www.horvatapartman.eu
facebook: Szeged Zadar Rácz Attila
süti beállítások módosítása