HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkéz

ferenck 2014.01.03. 08:30

A múlt évben több történetet olvashattunk nyomtatott végtagokról, például robotkézről. Az egyik legmeghatóbb egy karácsonyi ajándék volt: a Michigan állambeli Nyugati Katolikus Középiskola két diákja, Tim Liu és Aimee Kalczuk robotkézzel lepte meg a négyéves Harmony Taylort.

robohand1_1.jpg

A kislány ujjak nélküli jobb kézzel született. Másfél éve ugyan beszereztek neki egy ötezer dolláros műkezet, csakhogy az nem az elvárások szerint működött, nem volt praktikus.

robohand2.jpg

Harmony óvónénije, Melanie Peterman még az óvoda megkezdése előtt meglátogatta a családot, és úgy döntött, hogy az interneten keres valamilyen megoldást. Így talált rá a Robohand-re, egy délafrikai-amerikai fejlesztésre. Az óvónő és a család kapcsolatba lépett a középiskolával, ahol a két diák hat hét alatt, heti néhány óra munkával elkészítette, majd kinyomtatta Robohand Harmonyra méretezett mását, lényegében egy műanyag mandzsettát.

Címkék: robot implantátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr65701324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása