HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Alakváltó ruhák

ferenck 2014.01.03. 11:30

A massachusettsi Nervous System „generatív” designstúdió tudomány, művészet és technológia metszéspontjára pozícionálja magát. Terveik számítógépes szimulációval, termékeik digitális gyártással (például 3D nyomtatással) készülnek. Szoftvereik természetes folyamatokon és mintázatokon alapulnak.

nervous1.jpg

Kinematics projektjük a 3D printing továbbgondolása a 4D felé: a nyomtatott ékszerek és ruhák automatikusan megváltoztatják alakjukat, formájuk átalakul. A kész tárgy kézi beavatkozás nélkül, magától áll össze előzetesen meghatározott, viselője testéhez alkalmazkodó alakzattá.

nervous2.jpgnervous3.jpg

A projekt keretében készülő ruha és ékszerek a nyomtatóterületnél nagyobb méretük ellenére is egyetlen darabban printelhetők. Az első nyomtatásra valamikor januárban kerül sor.

nervous4.jpg

A munkafolyamat (a test leszkennelése utáni) első lépéseként a szoftver bármilyen 3D modellt mozaikszerűen elrendezett, beépített pántokkal egymáshoz kapcsolt háromszög-hálóból álló rugalmas szerkezetté alakít. A második szakasz a modell automatikus tömörítése a lehető legkisebb méretre. A szimulációs művelet célja a nyomtatási terület optimalizálása. A tárgy a nyomtatás utáni, harmadik fázisban áll össze.

nervous5.jpg

„A tömörített design nemcsak a gyártás, hanem a szállítás miatt is előnyös. Rugalmas hordozható, viselhető dolgok létrehozása mellett nagyobb szerkezetek kisebb méretű nyomtatókkal való előállításában szintén ígéretes megoldásnak tűnik” – nyilatkozta az egyik tervező, Jessica Rosenkrantz.

nervous6.jpg

Rosenkrantz és munkatársa, Jesse Louis-Rosenberg 2012-ben kezdtek foglalkozni a „4D technológiával.” Először ékszereket terveztek, írtak hozzájuk online alkalmazást, amivel a felhasználók ízlésüknek megfelelően változtathatnak a designon. A rendszer minden egyes módosítás után újraszámolja a termék árát.

nervous7.jpg

Egy újabb alkalmazással a Nervous Systems sablonjaival kísérletezhetünk, és ki is nyomtathatjuk a végeredményt. A két tervező ezek után dolgozta ki, hogyan lehet digitálisan összehajtogatni ruhákat.

Címkék: ékszer ruhatervezés innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr395702648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása