HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott patkót visel egy ausztrál póni

ferenck 2013.12.30. 08:30

Holly, a tízéves ausztrál póni kanca három esztendeje szenved patairha-gyulladásban (laminitis), még a legegyszerűbb mozgások is fájdalmat okoznak neki.

A tudományos és ipari kutatásokkal foglalkozó CSIRO mérnökei és lovakra specializálódott ortopédusok az állat lábát védő és gyógyító, mozgás közbeni kényelemérzetét visszaadó speciális szerkezetet terveztek. A nyomtatott titánpatkót kifejezetten Hollyra méretezték.

poni1.jpg

A CSIRO eredetileg egy versenylónak készített ugyanilyen – a szabvány alumíniummodellnél 50 százalékkal könnyebb – patkót. Luke Wells-Smith, egy állatorvosi klinika vezetője tudott róla, és egyből arra gondolt, hogy a technológia sánta lovakon is segítene. Felvette a kapcsolatot a szervezettel, majd beindult a munka: 3D szkennelés, egyedi méret szerinti tervezés, nyomtatás.

poni2.jpg

Az eredmény: Hollynak 2013-nál boldogabb 2014-es éve lesz.

Címkék: titán orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr375698584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása