HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A nyomtatóanyagok piaca 2025-ig

ferenck 2013.10.30. 11:30

A Market Research Reports tanulmányt készített a nyomtatóanyag-piac 2014 és 2025 közötti várható fejlődéséről.

Az anyagok piaca az iparág egyik legtöbb vitát generáló területe. A felhasználók versenyellenesnek tartják azt a gyakorlatot, hogy a gyártók rákényszerítik ügyfeleikre saját anyagaikat. Ezek a cégek monopolhelyzetbe kerültek – maguk szabják meg az árakat, hátráltatják mások által fejlesztett új matériák forgalmazását stb. (Az alábbi ábra a jelent mutatja be.)

anyag1.jpg

Ha rövid- és középtávon új szereplők jelennek meg, és lehetővé válik, hogy a végfelhasználók attól vásároljanak nyomtatóanyagot, akitől akarnak, jelentős áresés várható.  

A tanulmány szerint a fotopolimerek 2025-ben is a legnagyobb piaci szegmenst fogják jelenteni, ugyanakkor a többi anyag piacán szintén növekedés várható. Az előrelépés legfőbb hajtóereje, hogy a 3D nyomtatásban eltolódnak a hangsúlyok – a prototípuskészítés elveszíti vezető szerepét, a technológiával egyre több végtermék készül.

A fejlődést 2017-ig követő alábbi ábra konzervatív (business-as-usual) forgatókönyv alapján készült: az iparági szereplők szerint egyrészt áresés várható, ugyanakkor a legnagyobb gyártók versenyt korlátozó gyakorlata is megmarad.

anyag2.jpg

Címkék: trendek gazdaság nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr855605257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása