HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtasson töklámpást Halloweenre!

ferenck 2013.10.22. 08:30

A ma már világszerte elterjedt Halloween az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep eredete a római időkre nyúlik vissza; október 31-én éjszaka tartják meg. Legismertebb jelképét a belülről világító töklámpás nevét egy ír legenda szerint a Jack O’Lantern nevű részeges kovácsról kapta, akinek bűnös lelke eredetileg egy takarmányrépa lángjánál keresett megnyugvást menny és pokol között. Az ír néphagyományt követő Amerikában a takarmányrépát az ott őshonos – könnyen kivájható – sütőtök váltotta fel.

Az élőhalottak éjszakájára évről évre készülnek töklámpások, és teszik ki őket az ablakokba vagy az ajtó mellé, így próbálva elriasztani a gonosz szellemeket.

Hamarosan újra itt a Halloween, és egy találékony amerikai cég, a Minneapolis székhelyű 3D Creation Systems töklámpás-versenyt indított a „csináld magad” (DIY) szellemében fogant alkotásoknak fórumot biztosító Instructables közösségi oldalon. A résztvevőknek a legendás Jack O’Lantern figuráról kell 3D modellt készíteniük vagy módosítaniuk az eredetit. Már eddig is sok szórakoztató versenymunka érkezett be.

hallo1.jpghallo2.jpghallo7.jpghallo4.jpghallo6.jpghallo8.jpghallo3.jpg

Címkék: csináld magad Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr595591227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása