HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kockavilág a valóságban

ferenck 2013.10.10. 11:30

Az összerakható kockák ugyan nem olyan látványosak, mint a robotok vagy a videojátékok, viszont segítenek gyerekek motorikus (mozgató idegek, mozgató izmok) adottságainak és a kéz-szem koordinációnak a fejlesztésében, azaz hozzájárulnak a kreatív készség, az önálló gondolkodás, „térbeli képességek” stb. kialakulásához.

kocka1.jpg

A MineCraft számítógépes játék által inspirált Will Petillo a kockákkal történő építkezés örömét a virtuális közegből a valóságba, igazi élethelyzetekbe vinné át. Maga a MineCraft („mine” magyarul bányászni, „craft” ügyesség, mesterség) két (hasonló) változatban létezik. A számítógép kvázi-végtelen és véletlenszerű – erősen stilizált – világot generál, a játékos szinte teljesen szabad: barangolhat, felfedezhet kedve szerint. Az univerzum kockákból áll, anyaguktól függően a játékos kapcsolatba léphet velük: elbonthatja (kibányászhatja), lerakhatja, kombinálhatja őket. A játék a résztvevők kreativitásából indul ki, a „kockákból” lényegében bármi felépíthető.

kocka2.jpg

A portlandi (Oregon) Petillo olyan építőkockákat talált ki, amelyek oldalai bármely más oldallal összekapcsolhatók. Az oldalak azonosak, mindegyiken vannak lyukak és kiálló részek. Az elképzelt mintázatokat lerajzolta, aztán papírkockákat hajtogatott. Miután beszerzett egy 3D nyomtatót és beletanult a modellezésbe, elkészítette az első (még nem elég jó minőségű) prototípusokat, majd a részleteket finomította, és azon dolgozott, hogy a részek hogyan illeszthetők tökéletesen egymásba.

kocka4.jpg

A folytatáshoz a Kickstarteren indított támogatásgyűjtő kampányt.

Címkék: játék innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr345560951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása