HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A szakmai előrejelzéseknél is gyorsabb piaci növekedés várható

ferenck 2013.09.24. 11:30

Az utóbbi időben több előrejelzés készült a 3D nyomtatás jövőjéről. Egyöntetű vélemény, hogy a szakterület gyorsan fejlődik, a prototípuskészítésről a részek gyártására történő „súlypont-áthelyezéssel” és a fémnyomtatás megjelenésével jellemezhető technológiai átalakulás következtében pedig még dinamikusabb lesz a fejlődés.

 Betty Liu (Bloomberg) szerint a 3D printing 2016-ra 3 milliárd dolláros iparággá válik. A 2021-re 10,8 milliárd dolláros piacot prognosztizáló Goldman Sachs a termékek magas szintű személyre szabásában, komplex tervek alacsony költségeiben és egyes alkatrészek olcsóbb előállításában látja a siker titkát.

creditsuisse.jpg

Julian Mitchell, a Credit Suisse elemzője 3D printing cégek (köztük a 3D Systems) NASDAQ-részvényeit vizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy a konszenzusos (évi 20 százalékos) növekedésráta visszafogott előrejelzés. A 180 oldalas elemzés szerint a négy kulcsfontosságú terület (repülőgépipar, autóipar, egészségügy, személyes fogyasztás) piaci potenciálja önmagában minimum évi 20-30 százaléknyi, de valószínűleg nagyobb – a személyes fogyasztás esetében akár 100 százalékos – bevételnövekedést képes generálni. Ráadásul ez a négy terület az additív gyártás jelenlegi piacának mindössze 50 százaléka, azaz nem megalapozatlan sokkal merészebb összesített számokban gondolkodni.

Címkék: trendek gazdaság 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr435524510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása