HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Okostelefonból virtuális valóság

ferenck 2013.09.04. 11:30

A mai okostelefonok játékok és filmek menet-közbeni, hordozható/viselhető módon történő élvezetét is biztosító összes funkcióval rendelkeznek. Louise Bankhead edinburghi feltaláló és munkatársai vRase nevű szuperkompakt, könnyen hordható kütyüje ezt a célt szolgálva bővíti tovább a lehetőségeket: a 3D nyomtatással készült headset nagyméretű 3D képernyőt varázsol viselője szemei elé.

A dobozformájú vRase a képalkotáshoz mindkét szembe az adott szemre „specializált” információt juttatja el, míg a headsetben lévő két nagy lencse könnyedén felcserélhető egymással. Mivel okostelefonunkat a dobozba csúsztatjuk, a képernyőt ezeken a lencséken keresztül nézzük. A megfelelő minőségű 3D látványvilág úgy jön létre, hogy mindkét szem ugyanannak a képnek a „rászabott” változatát látja. Így bármilyen 3D formátumú mozi lejátszható vagy a telefon memóriájából, vagy streamelve.

edinburgh2.jpg

A vRase dobozzal az iPhone 5, a HTC One, az Xperia Z, a Galaxy S3 és a Galaxy Note 2 okostelefonok kompatibilisek. A fejlesztők mihamarabb bővíteni akarják a listát.

Bankhead Kickstarter-kampányt indított, a további fejlesztésekre 55 ezer fontot szeretne összegyűjteni. A két változatban létező vRase ára 58 font, a kiszállítás 2014 februárjára várható.

edinburgh1.jpg

Címkék: virtuális valóság okostelefon Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr825493739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása