HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D csomópontok világszerte

ferenck 2013.08.29. 11:30

A tavasszal Amszterdam indult 3D Hubs kezdeményezés lényege 3D nyomtatók világméretű hálózatának kiépítése: gépkapacitások megosztása, helyi csomópontok létrehozása. Tervezők feltölthetik munkáikat a webalapú platformra, interaktív térképen kiválaszthatják a legközelebbi printereket. A nyomtatótulajdonosok csatlakozhatnak, és pénzt is kereshetnek mások rendelkezésére bocsátott gépeikkel.

hubs1_1.jpg

A hivatalosan csak kedden indult 3D Hubs már korábban újabb városokkal bővült. Nyitott csomópontnak a legalább 10 listázott printert felsorakoztató európai városok (eddig: Amszterdam, Antwerpen, Berlin, Koppenhága, London) számítanak. Tengerentúliak esetében 20 nyomtató kell e státusz eléréséhez. Az európai hálózathoz jelenleg 500-nál több gép tartozik.

A 3D Hubs kedden azt is bejelentette, hogy a Balderton Capital révén úgynevezett „magvető tőkealaphoz” (seed fund) jutottak, amely lehetővé teszi a további – globális – terjeszkedést.

hubs2.jpg

A 3D Hubs nincs egyedül a piacon, az Egyesült Államokban a MakeXYZ folytat hasonló tevékenységet, és már ki is építették az ország legnagyobb 3D nyomtató-hálózatát. Nyár elején nyilatkozták, hogy másfél hónap alatt 550 printer csatlakozott hozzájuk. New Yorkban 22 gép áll rendelkezésükre, míg a partneri kapcsolatok bővítésére törekvő 3D Hubs csak hetet tud maga mögött.

Címkék: gazdaság csináld magad innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr615482499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása