HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Azonosító címkék nyomtatott tárgyakban

ferenck 2013.07.24. 11:30

A Microsoft júniusban jelentette be, hogy a Windows 8.1 támogatja a 3D nyomtatást. A SIGRAPH 2013 konferencián a cég képviselői 3D technológiákkal kapcsolatos újabb tervekről számoltak be.

„Mivel a 3D nyomtatás korában minden tárgy személyre szabható, nő a bármi nyomonkövetésére alkalmas címkék iránti igény. Szerencsére, a nyomtatási folyamat a tárgyak elkészítésével egyidőben belső, láthatatlan címkék generálását is lehetővé teszi” – jelentették ki a Microsoft Research kutatói.

tag1.jpg

A rétegről rétegre elkészíthető belső címkék (InfraStructs) a közönséges anyagok nagy részén (műanyagon, papíron, textíliákon stb.) biztonságosan – a röntgensugarakkal ellentétben, élő szöveteket nem károsítva – áthatoló teraherzes (THz) sugárzást használó képalkotó rendszerrel olvashatók. Az ötlet igen egyszerű: nyomtatott tárgyakba teraherzes szkennerrel olvasható és dekódolható, kódolt címkék (sorozatszám, kép, egyszerű program stb.) ágyazhatók be.

tag2.jpg

A címkék nem jelentenek járulékos költséget, a gyerekcipőben járó THz képalkotás viszont drága. Ha megfizethetőbbé válik, az InfraStructs címkék alkalmazási köre is bővülni fog: termékek nyomonkövetése mellett például a leltárazásban vagy eladások során is hasznosíthatók lesznek, mobil robotokat segíthetnek tárgyak felismerésében, azonosításában, játékrendszerek tartozékaiba kódolhatnak információt és így tovább.

Címkék: biztonság Microsoft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr75420493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása