HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Stratasys Kínában is terjeszkedik

ferenck 2013.07.23. 08:30

A tavaly világviszonylatban 359 millió amerikai dollár bevételt jegyzett Stratasys a kínai igényeknek eleget téve, illetve támogatva Peking additív gyártótechnológiákkal kapcsolatos törekvéseit, úgy döntött, hogy a fővárosban új irodát, majd (egyelőre nem tudni, pontosan hol) kutatásfejlesztési központot alapít.

A cégalapító Scott Crump elmondta: „ipari szempontból nézve, jók az esélyek arra, hogy négy-öt éven belül – az Egyesült Államok mögött – Kína legyen a világ második legnagyobb 3D nyomtató-piaca.”  

A kínai piac öt-tíz százaléka a Stratasys negyedéves üzleti tevékenységének. A cég a helyi autó-, repülő-, ékszer-, csomagoló-, orvosi és fogorvosi iparban, valamint az oktatásban is jelen van.

china2.jpg

Crump a múlt hónapban már találkozott kínai kormányhivatalnokokkal – az együttműködésről, a kutatásfejlesztés és technológia széleskörű elfogadásának felgyorsításáról tárgyaltak.

„Üzleti tevékenységünk bővítése mellett, fejlesztéseket is akarunk végezni, illetve partnerként szeretnénk részt venni fejlesztésekben. Ipari és üzleti alkalmazások tanítását szintén tervezzük” – nyilatkozta.  

Ugyancsak idei hír volt, hogy a kínai kormány 1,5 milliárd jüant (közel 185 millió dollárt) szándékozik egy hétéves 3D printing programba invesztálni. Céljuk, hogy a szakterület világvezető nagyhatalmává váljanak. Előrejelzések szerint a helyi piac 2016-ra elérheti a 10 milliárd jüant.

china1.jpg

Ezek a számok, tények és tervek ellentmondanak a Foxconn alapító-vezérigazgató, a tajvani Terry Gou Tai-Ming pár hete elhangzott, meghökkentő kijelentésének: „a 3D nyomtatás átverés. Ha tényleg annyira nagy dolog, akkor ezentúl fordítva fogom írni a vezetéknevemet (Gou).”

„Se nem átverés, se nem hóbort” – reagált Crump a világ legnagyobb elektronikai gyártóját vezető Gou-ra, majd az elmúlt 24 hónap exponenciális növekedést mutató eladási statisztikáival, az amerikai kormány 200 milliós intézményi befektetéseivel és Barack Obama elnök támogatásával támasztotta alá állítását.

Címkék: trendek gazdaság Kína Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr845418990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása