HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Drágafémek és full color - új 3D nyomtatók

ferenck 2013.07.22. 14:30

A 3D nyomtatás térhódítását jól szemlélteti, hogy egyre több printerről és fejlesztésről, kísérletezésről jelennek meg hírek, tudósítások. Ezúttal a két legújabbat mutatjuk be röviden.

A gépek többségével ellentétben a szórakoztató nevű i-AM 3D műanyag vagy por helyett folyékony matériával dolgozik. A fémnyomtatásra szánt printer dél-afrikai fejlesztői szerint kevesebb (csak 2-3 százalék) járulékos anyagot fog használni, mint a többi hasonló rendeltetésű gép, azaz elvileg olcsóbb lesz a működtetése. A hardver, az elektronika és a szoftver nagy része kész, a további fejlesztésekhez az Indiegogo-n keresztül próbálnak anyagi támogatáshoz jutni.

iam1.jpg

A pretoriai illetőségű fejlesztőcsapat eddig –az olcsóságnak ellentmondani látszó – drágafémekből hozott létre „nyomtatótintát”: aranyból, palládiumból és platinából. Hamarosan kipróbálják a titánt, az alumíniumot és mindezek ötvözeteit is.

A new yorki ProDesk3D nyomtatója fejlesztői elmondása alapján az első teljes színű (full color) nyomatokra képes desktop gép. Rétegenként 25 mikron pontossággal dolgozik, PLA műanyagot használ.

iam2.jpg

A printernek elkészítették a limitált példányszámú, ProDesk3D Blue változatát is.

iam3.jpg

Címkék: nyomtatók fémnyomtatás PLA Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr145417382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása