HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Születés előtti 3D nyomat a baba fejéről

ferenck 2013.07.18. 11:30

Számos klinikai bocsátja a leendő szülők rendelkezésére az ultrahangos letapogatás képeit. Az egészségügyi mérnöki tevékenységet folytató tokiói Fasotec és a Hiroo Ladies klinika viszont teljesen új szolgáltatást nyújt: a terhesség alatt 3D modellt készítenek a has belsejéről.

A modellt a képadatokat 3D-ben feldolgozó speciális, úgynevezett BioTexture technológiával hozzák létre, majd nyomtatják ki. A Fasotec mérnökei eredetileg a teljes magzatot ábrázoló MRI letapogatáson alapuló nyomatokban gondolkodtak, de a potenciális kockázatok miatt elálltak a tervtől, és a szabvány ultrahangos megoldás, illetve „csak” az arckép mellett döntöttek.

babyface.jpg

A biotextúra-modellezés lényege, hogy a csontokról és szervekről CT-vel vagy MRI-vel képeket készítenek, amelyeket 3D-ben dolgoznak fel, nyomtatnak ki. A teljesen élethű modelleket orvosok is használják operáció előtt.

Címkék: orvosi szkennelés 3D nyomat

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr205411858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NewInsights 2013.07.19. 13:48:56

Én nem tudom, mit akarnak már, szinte betegesen akarják bizonyítani, hogy a 3D nyomtatás jó valamire / ér valamit, közben meg gyakorlatilag csak bohóckodni lehet vele.

Ez a nyomtatott babafej pedig végképp beteges!
süti beállítások módosítása