HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás menti meg egy kacsa életét

ferenck 2013.06.24. 11:30

Boglárka egy középiskolai laborban születési rendellenességgel világra jött kacsa: bal lába hátrafelé állt. Anyukája ugyan próbálkozott megtanítani rendesen járni, de csak részben sikerült.

A kacsagyerek második tulajdonosa, egy szárnyas állatokra specializálódott arlingtoni (Tennessee) menhely egyik vezetője, Mike Garey hamar rájött, hogy ha nem tesznek valamit, az állat rövid időn belül meg fog halni: „mindig vérezne a lába, ha kint mászkálna.”

boglarka1.jpg

Februárban egy helyi állatorvos amputálta a beteg lábat, Garey pedig művégtag lehetőségén kezdett el gondolkozni. Az opciókat tanulmányozva jutott el a 3D nyomtatásig. Hasonló problémával küszködő más kacsákról is beszerzett fényképeket, amelyeket Autodesk programmal dolgozott fel.

boglarka2.jpg

A 3D fájlokat elküldte a Tennessee-ben és Texasban 3D nyomtatókat árusító NovaCopy Inc-nek. A céget vezető Mellissa Ragsdale, miután meghallotta Boglárka történetét, úgy döntött, hogy 3D technológiájukat az állatmenhely rendelkezésére bocsátják.

A NovaCopy egyik tervezője több prototípust készített egy, a kacsa leendő művégtagjához használni kívánt formáról. Egy-egy modell kinyomtatása 13 óráig tartott.

boglarka3.jpg

Közben Garey-nek is elküldtek különféle szilíciumformákból létrehozott mintákat. Úgy véli, hamarosan végleg elkészül Boglárka bal lába, és a kiskacsa végre kimehet játszani és boldogan úszkálni társaival.

Címkék: állatok bioprinting Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr305374629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása