HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első 3D nyomtató a világűrben

ferenck 2013.06.04. 08:30

A NASA és a kaliforniai Made in Space a tervek szerint augusztusban küldi fel a Nemzetközi Űrállomásra az első, világűrben működő 3D nyomtatót, a különféle alkatrészeket kívánság szerint legyártó 3D Printing in Zero G Experiment-et.

A jelenlegi űrmissziók komoly hátulütője, hogy minden a földi irányítástól és az anyabolygóról fellőtt űrjárművektől függ. Minél nagyobb a távolság, minél tovább tart a küldetés, annál nehezebb az utánpótlás biztosítása.

nasa2.jpg

A NASA további terveihez nélkülözhetetlen, hogy a világűrben legyen olyan technológia, amivel lehetőség nyílna az oda irányuló szállítmányok tömegének és térfogatának csökkentésére, és az asztronauták képesek legyenek helyben kinyomtatni a szükséges alkatrészeket, eszközöket. Az elképzelések szerint a jövőben 3D nyomtatókkal akár egész űrhajókat is legyárthatnak az állomáson, a küldetések pedig lényegében „önellátók” lehetnek, kevésbé lesznek kiszolgáltatva a földi irányítóközpontnak.

nasa1.jpg

A nyomtatók idővel robotrendszerekkel is együtt dolgozhatnak, közösen hozhatnak létre a Marsra és más bolygókra irányuló expedíciókhoz szükséges szerkezeteket, lakóhelyeket.

Címkék: világűr NASA

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr965342362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

safranek 2013.06.05. 13:05:25

Na nem már! Jó ez a 3D nyomtató őrület, de ne essünk már túlzásba!
Egyenlőre csak műgyantából lehet nyomtatni. Hogy tudna mondjuk egy fémalkatrészt vagy egy hővédő kerámia darabot, üveget nyomtatni? Ne is beszéljünk komplex dolgokról (mondjuk egy CAT-5 kábel: réz + müa)!

budain 2013.06.19. 14:19:50

@süvAN FÉM 3d NYOMTATÓ IS! nÉZZ UTÁNA!

budain 2013.06.19. 14:21:37

vAN FÉM 3d NYOMTATÓ IS! nÉZZ UTÁNA!
süti beállítások módosítása