HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Olcsóbb 3D szkennerek

ferenck 2013.04.24. 14:30

A 3D printerek használata ugyan egyszerűbbé válik, nyomtatáshoz azonban még mindig 3D fájlok kellenek. A modellező szoftvereket szintén egyre könnyebb kezelni, viszont némi gyakorlat elengedhetetlen hozzájuk. Az előre elkészített és például a Thingiverse oldaláról letöltött fájlokkal pedig az a gond, hogy alig módosíthatunk rajtuk.

Egyetlen megoldás marad, ha minimálisan sem értünk a modellezéshez, és nem is akarunk beletanulni, sőt, letölteni sem szándékozunk modelleket: a 3D szkennelés.

Csakhogy a hardverért sokáig nagyon borsos összeget, minimum 10 ezer dollárt kellett fizetni. Jó hír az otthoni gyártóknak, hogy változik a helyzet, esnek az árak, olcsóbb gépek jelentek meg.

A Kickstarteren bevezetett LynxA a prognosztizált 2-3 ezer helyett 1799 dollár, a MakerBot nem sokkal később bejelentett Digitizere állítólag szintén relatíve olcsó lesz (a honlapjukon még nincs információ az árról).

A mindkettőnél kevesebbe kerülő legújabb 3D szkenner a Photon pedig csak 449 dollár lesz.

photon1.jpg

Címkék: csináld magad szkennelés Kickstarter MakerBot Indiegogo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr905217732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása