HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Brit orvosok arcot nyomtattak

ferenck 2013.04.03. 08:30

Egy 60 éves brit férfit négy éve műtöttek meg az arcbőre alatt agresszíven terjedő rákkal. A daganatot sikerült eltávolítani, viszont a bal orcája szinte teljesen szétroncsolódott. Állandóan kötést kellett viselnie, és a plasztikai beavatkozások sem voltak eredményesek. A férfi és menyasszonya végül egy speciális londoni klinikát keresett fel, ahol 3D szkenneléssel és nyomtatással új bal orcát készítettek neki.

A világon az első ilyen jellegű orvosi beavatkozást a koponya bal felének CT-vizsgálatával és arcszkenneléssel kezdték, majd speciális szoftverrel megtervezték az új orcát. A hiányzó csontokat titánnal pótolták. Ezt követően 3D képalkotási és nyomtatótechnológiával elkészítették a férfi jobb orcájának tükörképét, valamint egy archéjszerűséget is. A következő lépésben szilíciummaszkot öntöttek ki, amit mágnesekkel rögzítettek a sérült arcterületre.

arc.png

A végeredmény bizakodásra ad okot. A férfi az elmúlt négy évben csak a táplálékot közvetlenül a gyomorba juttató speciális cső segítségével tudott enni-inni, most viszont már pohárból iszik vizet, és az evés is könnyebben megy.

Címkék: orvosi implantátumok szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr155187741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása