HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orosz babák egy holland művész munkáiban

ferenck 2013.03.14. 08:30

Michiel Cornelissen, holland tervező a napokban mutatta be a Soonsalon designcég számára 3D nyomtatással készített, matrjoska babákból álló legújabb kollekcióját („Mesh Matryoshkas”). A nyakláncok és fülbevalók online és speciális designboltokban, különböző méretekben és színekben vásárolhatók meg. A legolcsóbbak 34 euró 50-be kerülnek.

A matrjoska az orosz népművészet jellegzetes darabja, egymásba rakott, egyre kisebb, kettészedhető babákból álló festett fajáték. Általában női alakot ábrázol, de hírességek arcával díszített változatokat is készítenek.

matrjoska.jpg

Az utóbbi időben digitális gyártótechnológiákkal foglalkozó alkotó az orosz kultúra ikonikus, több jelentésréteggel rendelkező darabját látja a babákban. Munkájának célja, hogy a babát újabb értelmezési szinttel gazdagítsa. Mivel eleve komplex darabok és mintázataik is összetettek, a kollekció létrehozásához egyedül a 3D nyomtatást tartotta alkalmas technológiának. A Rhino 3D modellező szoftvert és a Grashopper plugint használta.

Címkék: design fashion művészet ékszer innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr595133333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása