HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 4 óra bérnyomtatást adunk ajándékba!

 

 

CraftBot 3D nyomtatók

craftbot-3d-nyomtato-akcio-05.jpg

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

Partnereink

FRE3DEE a Facebookon

Anyagfejlesztés minden szinten, robotfoci és nyomtatott csocsó Donald Trumppal és Kim Jong-Unnal – a napokban történt

ferenck 2018.06.15. 08:30

A holland Brightlands Anyagközpont több felsőoktatási és ipari szereplővel állt össze, hogy négyéves projekt keretében új polimereket dolgozzanak ki szelektív lézeres szinterezéshez (3DP), 4D nyomtatáshoz és biogyártáshoz.

3dnyomtatas_newsbrightland.jpg

A Virginia Techen többanyagos (multimaterial) programozható gyártóeljárást dolgoztak ki mikroméretű 3D nyomtatáshoz. A folyamat műgyanta-összekeverésből, integrált műgyanta kiszolgálásból és robotrendszer által végzett anyagtisztításból áll. Azért nagyon hasznos, mert printelés közben úgy váltogathatjuk az anyagokat, hogy tulajdonságaik nem kereszteződnek egymással.  

A Purdue Egyetem Zucrow Laboratóriumának, a világ legnagyobb felsőoktatási hajtómű-laborjának kutatói rendkívül ragadós, nyúlós anyagok 3D nyomtatását biztosító folyamatot dolgoztak ki. Az eljárással agyag vagy cookie tömörségű, nagyon pontos nyomatok készíthetők. A fejlesztés egyedi igény szerinti kerámiákat, masszív rakétákat, biomedikális implantátumokat, gyógyszereket, élelmiszereket eredményezhet.

A Szingapúri Technológia és Design Egyetemen (SUTD) bemutatták, hogyan nyomtathatók cellulózból nagyméretű tárgyak. Az eljárást a petespórás gombák kismennyiségű kitin cellulózrostok közé történő behatolásával megvalósuló szaporodásáról mintázták.

3dnyomtatas_newssingapore.jpg

A Dubai-illetőségű Immensa Technology Labs 3DP vállalat az Emírségek első szabadalmi oltalmát kérte sajátfejlesztésű módszerére, amellyel építőipari öntőformák printelhetők. A folyamathoz több nyomtatóeljárást kombinálnak egybe, az újrahasznosítható, tehát környezetbarát és a hagyományosaknál olcsóbban előállítható formákkal összetett beton-, cement- és gipszszerkezetek készíthetők.

A Washingtoni Állami Egyetem egyik kutatócsoportja 3D nyomtatással egylépéses munkafolyamatban készített el kétféle anyagból álló szerkezeteket. 3D nyomtatásnál eddig egyszerre általában csak egy anyagot használtak, az új megoldással gyártási folyamatok rövidíthetők le.

3dnyomtatas_newswasgingtonegyetem.jpg

A 3D szoftverfejlesztő és szolgáltató belga Materialise bejelentette, hogy hibrid partnerségre lépett a HCL Technologies globális IT-szolgáltatóval. A szubsztraktív és az additív gyártást, CNC-t és 3D nyomtatást hozzák közös nevezőre, és platformot alakítanak ki kiváló minőségű fémrészek egészségügyi, autóipari, légjármű-ipari, fogyasztói, művészeti stb. alkalmazásaihoz.     

A nemzetközi mérnöki szabványokkal foglalkozó SAE International az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság által is támogatott négy új szabványt dolgozott ki az LPBF (laser powder bed fusion) technológiára vonatkozóan. A kapcsolódó dokumentumok elsősorban fémnyomtatással készült, légi járműveknél és az űrhajózásban használt alkatrészekre vonatkoznak.

Az ausztráliai Newcastle Egyetemen fejlesztett közel egyméteres autonóm robotok alkotta csapat, a NUbots hamarosan a melbourne-i RoboCup robotfoci versenyen fog szerepelni. Mindegyik gép 3D nyomtatással készült.

3dnyomtatas_newstrumpandkim.png

A brit Liberty Games különleges csocsóval emlékezett meg Donald Trump és Kim Jong-Un szingapúri találkozójáról: a Nukleáris Futball összes játékosa a két vezető nyomtatott figurája. A cég emellett mindkettejüket meg is hívta közös csocsózásra.

Címkék: szabvány űrkutatás robot szabadalom gyógyszeripar repülőgép műgyanta implantátumok polimer innovátorok Dubai Szingapúr 4D nyomtatóanyagok szelektív lézeres szinterezés multi-material Materialise Donald Trump

Szólj hozzá!

Azonnal teszteli a nyomtatott részeket a Sandia robotja

ferenck 2018.06.14. 08:30

Az elmúlt években a 3D nyomtatóipar több projektje igyekezett a technológiát alkalmasabbá tenni a szériagyártásra, újabb opciókkal bővíteni a tömegtermelést. A Formlabs, a 3D Systems, a Voodoo Manufacturing egyes rendszerei, megoldásai kifejezetten ezt a szegmenst veszik célba. (A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza.)

Sok fejlesztő vonta le a következtetést, hogy tervezőknek, mérnököknek több idejük marad a valóban alkotótevékenységre, ha a kevésbé kreatív, rutinszerű feladatokat, például az utómunkálatokat robotok végzik el.

3dnyomtatas_sandiarobot.jpg

Az amerikai Sandia Nemzeti Laboratórium is ezt a koncepciót képviseli.

„Péntek délután azt mondom a printernek, hogy ezt a részt tízféle formában nyomtassa ki, aztán mindegyiket tesztelje le. Hétfőn reggel visszamegyek, és a rendszer megmondja, melyik volt a legjobb. Hadd csinálja meg a robot az összes logisztikai feladatot, és a valóban fontos tervezői döntések kivételével, az ember kimarad belőlük” – magyarázza Brad Boyce, a labor anyagtudósa.    

A labor Alinstante (spanyolul „egy pillanat alatt”) robotja nevével mindent elmond magáról, rendeltetéséről. A 3D nyomtatással készült részek tesztelésére fejlesztett gép a minősítési folyamatot hivatott felgyorsítani.

3dnyomtatas_sandiarobot0.jpg

A moduláris munkasejtnek kitalált robot sokoldalú, skálázható, minimális emberi beavatkozással elvileg időtlen időkig működik.

Alinstante a negyedik ipari forradalom, az automatizáció jelenének jellegzetes terméke.

A mostani egység hat falból áll, mindegyik egy-egy potenciális munkaállomásnak felel meg. A falak hatszög alakban rendeződnek el a központi robotkar körül. A gép jelenleg három munkaállomást képes kiszolgálni.

Inputként a kar megragadja a nyomatot tartalmazó tálat, majd mértéktani és destruktív teszteknek veti alá. Előbbi modul 3D fényszkennert tartalmaz, amely leszkenneli, és egy program az eredeti tervvel összeveti a printelt darabot. A rendszer igyekszik megállapítani, hogy vannak-e eltérések, komoly pontatlanságok.

Következő lépésben nyújtják, összenyomják. A robot arra kíváncsi, hogy hogyan törhető el, eltörhető-e egyáltalán.

Ha a gép elégedett a nyomattal, jöhet a következő munkafázis.

Címkék: teszt robot ipar FreeDee additív gyártás Formlabs

Szólj hozzá!

Alumínium-szkandium ötvözet 3D nyomtatáshoz

ferenck 2018.06.13. 08:30

A brit fémporgyártó Metalysis gőzerővel dolgozik alumínium-szkandium ötvözetén (AlSc). A 2017-ben bejelentett, már a második évnél tartó kutatásfejlesztési programmal a szkandium iránt különösen érdeklődő szektorokat, többek között az additív gyártást célozzák meg.

Az első 12 hónap alatt bebizonyosodott, hogy a cég technológiájával a fémmel kapcsolatos korlátozások is kezelhetők, így az anyag porváltozata nemcsak ipari célokra lesz használható.

3dnyomtatas_szkandium.jpg

„A szkandium ezüstfehér fém, a természetben csak vegyületeiben fordul elő, a szkandiumércek ritka ásványok, melyek Skandináviában és máshol találhatók. Az ittriummal, és a lantanidákkal együtt a ritkaföldfémek közé tartozik” – írja a Wikipédia-szócikk szerzője.

A masszív anyag különösen a légjármű- és az autóipar számára ígéretes. Nem véletlen, hogy APWorks leányvállalatán keresztül az Airbus elkészítette saját alumínium-szkandium ötvözetét. A népszerű Scalmalloy magnéziumot is tartalmaz.

3dnyomtatas_szkandium0.jpg

Mivel szűk a kínálat, egyre nagyobb a szkandium-ötvözetek iránti kereslet. Különösen a speciális folyamatokkal, például az additív gyártással kompatibilisekre nő az igény, azaz az AlSc és a 3DP tökéletes partnerek – kevés az anyagveszteség, printeléssel még láthatóbbak az ötvözet természetes előnyös tulajdonságai.

A fejlesztés első fázisában mesterötvözetet készítettek. Ömlesztett fém helyett inkább szkandium-oxidból vonták ki a legismertebb mesterötvözetnél 15-ször több szkandiumot tartalmazó és olcsóbban előállítható ötvözetet. Kezdetben néhány gramm készült belőle.

Most járnak a szkandium-oxid forrásként történő minősítésénél, amellyel a globális gyártási és ellátási problémákat szeretnék kezelni. Ez a k+f program tervek szerint az év második felében végződő második fázisa. A „világklasszis” szintű szkandium-termékek előállításában érintett Australian Mines csatlakozott is hozzájuk. A cég Észak-Queensland-ben bányászott szkandium-oxiddal látja el a brit partnert.

A Metalysis ebben a fázisban többtíz tonnányit képes legyártani az anyagból. A gyártáshoz 2014-ben engedélyezett saját technológiát használnak.

A következő fázisban már többszáz, többezer tonnában gondolkodnak.

Címkék: aluminium nyomtatóanyagok fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

Horvátország a világ legnagyobb nyomtatott szerkezetét mutatja be a Velencei Biennálén

ferenck 2018.06.12. 08:30

A 3D nyomtatás világában is egyre gyakoribbak a legek, az utóbbi időben például több nyomat került különböző címkékkel a Guinness Rekordok Könyvébe.

Most a május 26. és november 25. közötti Szabadtér című Velencei Építészeti Biennále horvát pavilonja, a világ legnagyobb és legkomplexebb 3DP installációja, a Pergola Felhő / A vendéglátás építészete ejti ámulatba (nemcsak) a legek szerelmeseit.

3dnyomtatas_velenceibiennale.jpg

„A horvát pavilon a számítástudomány és a robotika építészeti alkalmazásának élharcosa, de túl a technológiai innováción, elegáns, efemer és költői élményt nyújt” – méltatta a munkát Bart Lootsma építészeti lritikus.

A pavilon neve magáért beszél, az alkotás tipikus 21. századi reflexió a vendéglátás, vendégszeretet tereiről, magáról a térről, az építészet szerepéről az infokommunikáció által meghatározott high-tech valóságban, és persze az automatizált tervezésről is.

3dnyomtatas_velenceibiennale0.jpg

A hagyományos nyitott kerti lugason, pergolán alapuló pavilon három egymással szervesen összefüggő részből áll. A 3,3 méter magas, 57,6 négyzetméteres központi installáció, a Felhőrajz” számítógépes modellek, adattudomány, big data és robotikus gyártás szintézisével kialakított újfajta térbeli szerkezet, természeti erők és emberi beavatkozás dinamikus kapcsolatát összehozó n-dimenziós mikrostruktúra. Alkotói a felhőképződés komplexitásának és szépségének matematikai formalizmusával igyekeztek a környezetspecifikus adatokat rendszerbe integrálni.

A világ legnagyobb 3D nyomtatott szerkezete 300 kiló biológiailag lebomló műanyagból készült, és az egészet robotok printelték. Az alkotók a multinacionális londoni Arup csoporttal és a szintén londoni, robotizált 3DP specialista Ai-Builddel dolgoztak együtt. A programozható dinamikus fényeket a Skira Építészeti Világítás dolgozta ki.

A Felhőrajzot több mint 100 ezer extrudált elemből rakták egybe, egyetlen összeszerelési műveletben. Ez azt jelenti, hogy a szerkezetet a biennále után is viszonylag könnyű lesz kiállításokon bemutatni.

A pavilont két másik alkotás egészíti ki: a jövő metaforájaként értelmezhető Még mindig a szem elmélkedés a távolságról, az Efemer kert audióinstalláció párbeszédmormogásait az életre keltett anyag zajai ellenpontozzák az emberi és nem-emberi hangok kibogozhatatlan összefonódásából egybeálló szonikus térben.

Címkék: robot művészet építészet műanyag

Szólj hozzá!

Fémnyomtatás meglévő felületekre

ferenck 2018.06.11. 08:30

A 3D nyomtatás nemcsak nagyméretű objektumok előállítására válik egyre alkalmasabbá, hanem a méretskála másik végét, a mikrotartományban történő tárgykészítést is forradalmasítja.

A német Nanoscribe gépével orvosi és mikromechanikai célokra alkalmas kicsi, de nagyfelbontású polimer komponensek készíthetők. A Bécsi Műszaki Egyetem tavaly bemutatott hasonló eljárásával például tollhegyre nyomtathatók mikroszkopikus fémrészek.

3dnyomtatas_cytosurge.jpg

A mikro- és nanoméretű fémszerkezetek nyomtatásával foglalkozó svájci Cytosurge 2009-ben alakult. A Zürichi Szövetségi Műszaki Főiskola „leánycége”, spinoffja akkor kezdte el fejleszteni saját eljárását, a Fluid FM mikrogyártási folyamatot.

A piaci szereplők közül előttük senki nem foglalkozott még ezzel a mérettartománnyal.

3dnyomtatas_cytosurge0.jpg

Az elektromechanikus folyamat során a technológia mikroméretű cseppentővel, 300 nanométeres résen keresztül irányítja az iont tartalmazó folyadék, egy rézszulfid oldat lerakódását. Az oldat elektródával lép vegyi kapcsolatba, és a kémiai reakció következtében megkeményedik, a szilárd anyag pedig a nyomtatólapra printelhető.

A gép szobahőmérsékleten 1-től 1 millió köbmikrométerig terjedő méretű, kiváló minőségű fémszerkezeteket képes létrehozni. Például 90 fokos szögben kiugró tárgyak is nyomtathatók a szerkezeti támogatást komplex 3D objektumok létrehozásához nem igénylő módszerrel.

A cég most frissítette a speciális technológiához fejlesztett Fluid FM μ3Dprinterét. A kibővített funkciókkal nőnek a hagyományos mikrogyártás lehetőségei. A megoldás a félvezető ipartól az orvosi műszerekig, az élettudományoktól a fizikáig változatos ipari szektorokban és kutatási területeken alkalmazható.

A Cytosurge szerint különleges printerük a fémalapú additív gyártás új világát hozza el.

A legfőbb újítás, két kamera integrálásának eredményeként egyrészt pontosabb nyomatok készíthetők, másrészt meglévő szerkezetekre, például mikro-elektromechanikus rendszerekre (MEMS), köztük integrált áramköri lapokra is printelhetünk. Az egyik kamera arról a tárgyról, felületről készít képet, amire nyomtatni akarunk. A másik kamerát folyamatokhoz – automatikus anyagbetöltéshez, printer-alapbeállításhoz, kalibráláshoz stb. – használja a rendszer.

Címkék: innovátorok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

Motor nélkül úszik a nyomtatott mini tengeralattjáró

ferenck 2018.06.08. 08:30

Robotikai projektekben, legyen szó szárazföldi, légi vagy vízi szerkezetekről, egyre gyakrabban használnak 3D nyomtatótechnológiákat. Egy izgalmas svájci-amerikai kezdeményezés keretében is 3DP-vel kívánnak létrehozni egészen egyedi gépet.

Az ETH Zürich és a Kaliforniai Technológiai Intézet (Caltech) kutatói új meghajtó-elméletet dolgoztak ki úszó robotokra. A fejlesztés nóvuma és különlegessége, hogy a gépnek nincs szüksége motorra, hajtóműre, külső áramellátásra.

3dnyomtatas_ethzurich.jpg

Helyettük a hőmérséklet-ingadozást használja ki az előrehaladáshoz.

Egyelőre a bizonyíthatósági példa (proof-of-concept) fázisnál tartanak. A kutatók 7,5 centiméter hosszú mini tengeralattjárót fejlesztettek, és evezőkkel szerelték fel. Az evezők 3D nyomtatással, többanyagos (multi-material) gépen készültek.

Két alakjára emlékező polimercsík által aktivált bistabil meghajtó elemmel működnek. Az önemlékező anyagok az MIT-n kidolgozott 4D nyomtatásból ismertek, amelyben a három térbeli dimenzió a negyedikkel, az idővel egészül ki.

3dnyomtatas_ethzurich0.jpg

A meleg vízben kitáguló csíkok egyfajta „izmokként” funkcionálnak, és hajtják meg a robotot. Ha a vizet felmelegítik, az izmok tágulása aktiválja a bistabil elemet, ami evezőcsapásokat eredményez. Az evezőcsapások mozgásának irányát, az erőkifejtést és az időzítést pontosan meghatározza a robot geometriája és az önemlékező anyag.

Az aktuátor szerepet betöltő két elem egyetlen csapást tud kivitelezni, majd a kutatóknak manuálisan újra kell programozni őket. A tervek között szerepel, hogy a mini tengeralattjárót hamarosan sok aktuátorral szerelik fel, komplex úszórobottá alakítják.

A mostani változat egyetlen csapással halad előre, lerakja szállítmányát, jelen esetben egy pénzérmét, majd visszanavigál a kiindulási ponthoz. Az ellentétes irányú utóbbi műveletet egy második evezőcsapással kivitelezi. A csapás előtt megint érzékeli a vízhőmérséklet változását.

A csapások szekvenciáját a vékony polimercsíkok, az „izmok” geometriájának módosításával sikerült pontosítani. Meleg vízben hamarabb felmelegednek, és így gyorsabban is reagálnak a környezetre, mint a vastagabb csíkok.

A kutatók óceánfeneket vizsgáló alacsony áramfogyasztású járművekben gondolkoznak, a meghajtó rendszert hozzájuk szeretnék továbbfejleszteni.

Címkék: robot tengeralattjáró polimer 4D multi-material

Szólj hozzá!

3D tervezőversenyt hirdetett az Esso és a MyMiniFactory

ferenck 2018.06.07. 08:30

A 3D modellek egyik legnépszerűbb piactere, a MyMiniFactory összeállt az amerikai olaj- és gázcég Essoval, és meghirdették második tervezőversenyüket. Az Esso korábbi sikeres újrahasznosító versenye után a mostaniban is bízik. (A megmérettetésre itt lehet jelentkezni.)

A fődíj a Fusion F-410 3D nyomtatója. A gép az ismertetések alapján kielégíti a vállalat az iparban, üzleti életben és az oktatásban érintett fogyasztóinak elvárásait: viszonylag elfogadható az ára, alkalmas ipari tevékenységre, pontos, gyors és megbízható, változatos anyagokkal dolgozik.

3dnyomtatas_esso.jpg

A július 16-án záruló versenyen 18 éves és annál idősebb ausztráliai, egyesült államokbeli és európai uniós lakosok vehetnek részt.

A résztvevőknek a szabványtól eltérő új tervet kell kidolgozniuk prémiumkategóriás üzemanyag szivattyú fogantyújához, hogy a felhasználók tankolás közben a mostaninál exkluzívabb élményben részesüljenek, valóban prémiumkategóriás klienseknek érezzék magukat.

3dnyomtatas_esso0.jpg

A terv ugyan a fogantyúra korlátozódik, ez a tény azonban cseppet sem korlátozza a kreativitást. A résztvevők valószínűleg lesznek annyira innovatívak, hogy a felhasználói élményt új és egyedi elemekkel gazdagítsák.

A tervekhez célszerű ergonómiai és más fejlesztési szempontokat egyértelműsítő pontos dokumentációt csatolni.

A vezetők tudják, érzik, hogy a prémium üzemanyagpumpa hogyan szolgálja ki legjobban az igényeiket, mikor optimális autójuk számára. A részek külseje nagyon fontos, mert az egésznek különleges hatást kell elérnie.

Az Esso pontosan ezért kívánt kapcsolatba kerülni a MyMiniFactory alkotóközösségével – a cég meg akarja újítani a mostani terveket, és a megújulás célja kifejezetten a jobb felhasználói élmény.

Egyperces YouTube-videókat tettek közkinccsé, amelyekben elmagyarázzák a Synergy üzemanyagok összetételét, mi miért található bennük, és milyen hatással vannak a járművekre.

A MyMiniFactory történetében első alkalommal a versenyre beadott egyik terv sem lesz nyilvános, csak az Esso alkalmazottai láthatják és bírálhatják el azokat, sőt, a résztvevőket is arra kérik, hogy munkájukat ne osszák meg közösségimédia-oldalakon.

Annyi már tudható, hogy a győztes tervet jövőbeni marketinges kezdeményezéseknél is fel fogják használni.

Címkék: verseny MyMiniFactory

Szólj hozzá!

3D nyomtatás 2018: a tömegtermelés felé

ferenck 2018.06.06. 08:30

A Sculpteo évente készít beszámolót a 3D nyomtatás aktuális helyzetéről, trendjeiről, hogy merre tart a technológia. Tavaly a professzionális oldalt emelték ki, a nemrég közzétett idei szerint a tendencia, a profi használat terjedése olyannyira folytatódik és gyorsul, hogy közeledünk a tömegtermelés felé.

A beszámoló több mint ezer személlyel készült felmérésen alapul. Idén 4 százalékkal több nő vett részt benne, mint tavaly. A megkérdezettek különféle szegmenseket reprezentáltak: ipari és fogyasztói szektort, légjármű-ipart, egészségügyet stb.

3dnyomtatas_sculpteo.jpg

70 százalékuk szerint a tavalyinál többet fognak idén kiadni 3D nyomtatásra. 2017-ben csak 49 százalék látták így. 38 százalékuk 1001 és 10 ezer dollár közötti összeget kalkulál. 93 százalék versenyelőnyt lát a technológiában, 73 százalék szerint a riválisok is használják a 3DP-t. A befektetéseket és a megtérüléseket egyaránt stabilnak ítélik meg.

2018 nóvuma a termelékenység drasztikus növekedése. A megkérdezettek 43 százaléka a technológiát gyártásra alkalmazza, ami közel a duplája a 2017-es 23-nak. A fémhasználat 28-ról 36 százalékra emelkedett, azon belül is a közvetlen lézeres fémszinterezés (21 százalék él vele).

3dnyomtatas_sculpteo0_1.jpg 

Több vállalat árusítja és használja a saját gépeit, és felhasználók is egyre képzettebbek. Idén a résztvevők közel fele, tavaly pedig alig 20 százaléka vallotta 3DP szakértőnek magát.

39 százaléknál a termékfejlesztés felgyorsítása az elsőszámú szempont, amelyet az egyedire kialakított termékek és limitált szériák, valamint a növekvő rugalmasság követtek. A gyors innováció most fontosabb a termékek változatosságánál. A szakértelem és a dolgozók oktatása szintén egyre többet nyom a latban, de a printerek paramétereit, az anyagok beszállítását és költségeit is kiemelték.

Nő az innováció és a gépek, nyomtatóanyagok változatossága iránti igény. A válaszolók többsége az áresésben látja az additív gyártást leginkább megváltoztató tényezőt.

A Sculpteo három területet elemzett behatóan: ipari termékeket, fogyasztói javakat és a repülőgép-ipart. Az elsőben a 3DP-t főként prototípus-készítésre és gyártásra használják. Fogyasztói oldalról a kisszériás gyártás a legfontosabb, a repülőgép-iparnál 64 százalékkal a gyártás.

A trend azért nagyon fontos, mert hosszú ideig szakértők is a prototípuskészítést tartották a legfontosabb, szinte egyedüli komoly hasznosulásnak.

Címkék: trendek felmérés ipar gyártótechnológiák gyors prototípuskészítés Sculpteo

Szólj hozzá!

Algoritmus előrejelzi bioanyagok 3DP paramétereit

ferenck 2018.06.05. 08:30

Az additív gyártás elterjedését hátráltatják a rendelkezésre álló anyagok korlátai. Fejlesztésűk általában lassú folyamat, az ideális végeredményhez a kutatóknak sokszor többtrillió lehetőséget kell tanulmányozniuk.

Akár csak egyetlen paraméter minimális módosítása megváltoztathatja a végterméket.

A nyomtatásnál a gép sebességét, hőmérsékletet, környezetet, anyagkoncentrációt stb. mind figyelembe kell venni. A legjobb beállítás pedig még rejtélyesebb, ha új anyagokkal dolgozunk.

3dnyomtatas_cmu.jpg

A pittsburghi Carnegie Mellon Egyetemen (CMU) fejlesztett különleges algoritmus leegyszerűsíti új 3D nyomtatóanyagok jellemzését.

A Szakértő Vezette Optimalizálás (Expert-Guided Optimization, EGO) nevű algoritmus lehetséges paraméterek alapján válogatja ki a puha matériákat, majd azonosítja az ideális beállítást. Optimalizáláshoz szükséges adatokat szakértői véleménnyel kombinálva gyorsítja fel az anyagfejlesztést.

3dnyomtatas_cmu0.jpg

„Ha csak öt vagy tíz fő paraméterünk van meg hőre lágyuló műanyagok nyomtatásához, és mindegyikből például öt réteget akarunk megismerni, többmillió lehetséges nyomtatási beállítással szembesülünk. Ha kísérleti anyagról van szó, amelynek ismeretlenek a printelési paraméterei, a kombinációk még ijesztőbbek. Vegyünk 20 paramétert és öt réteget, és máris trilliónyi lehetőséget kellene vizsgálni” – magyarázza Sara Abdollahi, az egyik kutató.

EGO módszer esetében szakértő, például anyagtudós állítja be a bizonyosságalapú kezdeti paramétereket (x anyag soha nem nyomtatható y hőmérséklet felett stb.). Mihelyst megvan az input, az algoritmus munkába áll, és a beállított paramétereken belül kidolgozza az úgynevezett „helyi optimumot”, amelyet a szakértő figyelembe vesz, és változtat a paramétereken. Az algoritmus új keresésbe kezd, szűkíti a lehetőségeket, és ezt teszi mindaddig, amíg rá nem talál a tökéletes megoldásra.

Módszerüket tesztelve, a CMU kutatói dimetil-polisziloxánból (PDMS) és epoxigyantából álló komplex objektumokat, például vízcseppeket printeltek egy folyékony nyomtatáshoz módosított MakerBot Replicatoron. (A MakerBot gépek magyarországi forgalmazója a FreeDee.)

A printeléshez a CMU-n speciálisan bioanyagokra kidolgozott technikát használtak, és kiderült, hogy az így létrehozott nyomatok minden korábbinál részletesebbek, pontosabbak.

Címkék: algoritmus MakerBot bioprinting FreeDee bioanyagok

Szólj hozzá!

A Lockhead Martin 5 millióval támogatja egy kanadai cég fémporgyártását

ferenck 2018.06.04. 08:30

A légi- és védelmi ipari szektor egyik világvezető nagyvállalata, az amerikai Lockhead Martin 5 millió dollárt fektetett a kanadai anyaggyártó Equispheres fejlesztéseibe. A támogatással a cég 3D nyomtatásra és hidegfúvásra (cold spray) is alkalmazhatja poralapú termékeit.

A Lockhead Martinnak nem ez az első kanadai üzleti tevékenysége, 2010-ben például 17 CC-130J Super Heroes gépet szállított le az ország légierejének. Az atlanti parttól a csendes-óceáni Victoriáig helyi nagyvárosokban kb. 800 személy áll a cég alkalmazásában, és összesen több mint 35 millió amerikai dollárt fektettek az északi szomszéd kkv-szektorába, k+f tevékenységébe, felsőoktatási intézményeibe.

3dnyomtatas_lockheadmartin.jpg

Tavaly jelentették be, hogy Észak-Amerikában 350 millió dollárral kívánják támogatni a műholdgyártást, az egyik denveri egyetem új 3D nyomtatóüzemét pedig 1 millióval segítették.   

„A mostani befektetés nemzetközi légi ipari cégek és kisebb kanadai vállalatok az ország tartós gazdasági növekedését újabb lehetőségekkel segítő együttműködésének legfrissebb példája” – nyilatkozta Charles Bouchard, a Lockhead Martin Canada ügyvezető igazgatója.

3dnyomtatas_lockheadmartin0.jpg

A piacon 2016 óta alumíniumötvözetekkel is jelenlévő Equispheres fémporai szabadalmi oltalomra benyújtott porlasztótechnológián, a porágyas fúzió/lézersugaras olvasztás speciális változatán alapulnak.

Sok más hasonló megoldással ellentétben, egyenletes méretű, gömbszerű részecskékből álló porokban gondolkoznak. Mivel a részecskék hasonlósága nyomtatott végtermékeknél kritikus szempont, a cég által készített porok ideális opciónak tűnnek.

A befektetéssel a következő öt évben 20 alkalmazottról 200-ra tízszerezik meg a munkaerejüket.

Kanada, különösen Québec a fémporgyártás egyik meghatározó szereplőjévé, regionális klaszterré vált. Az eredetileg – a ma a GE Additive-hez tartozó – Arcam által felvásárolt AP&C székhelye St-Eustache, míg az általa alkalmazott technológiát a plazmaszakértő montreali PyroGenesis dolgozta ki.

Címkék: nyomtatóanyagok fémnyomtatás fémpor Lockhead Martins

Szólj hozzá!