HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Lockhead Martin 5 millióval támogatja egy kanadai cég fémporgyártását

ferenck 2018.06.04. 08:30

A légi- és védelmi ipari szektor egyik világvezető nagyvállalata, az amerikai Lockhead Martin 5 millió dollárt fektetett a kanadai anyaggyártó Equispheres fejlesztéseibe. A támogatással a cég 3D nyomtatásra és hidegfúvásra (cold spray) is alkalmazhatja poralapú termékeit.

A Lockhead Martinnak nem ez az első kanadai üzleti tevékenysége, 2010-ben például 17 CC-130J Super Heroes gépet szállított le az ország légierejének. Az atlanti parttól a csendes-óceáni Victoriáig helyi nagyvárosokban kb. 800 személy áll a cég alkalmazásában, és összesen több mint 35 millió amerikai dollárt fektettek az északi szomszéd kkv-szektorába, k+f tevékenységébe, felsőoktatási intézményeibe.

3dnyomtatas_lockheadmartin.jpg

Tavaly jelentették be, hogy Észak-Amerikában 350 millió dollárral kívánják támogatni a műholdgyártást, az egyik denveri egyetem új 3D nyomtatóüzemét pedig 1 millióval segítették.   

„A mostani befektetés nemzetközi légi ipari cégek és kisebb kanadai vállalatok az ország tartós gazdasági növekedését újabb lehetőségekkel segítő együttműködésének legfrissebb példája” – nyilatkozta Charles Bouchard, a Lockhead Martin Canada ügyvezető igazgatója.

3dnyomtatas_lockheadmartin0.jpg

A piacon 2016 óta alumíniumötvözetekkel is jelenlévő Equispheres fémporai szabadalmi oltalomra benyújtott porlasztótechnológián, a porágyas fúzió/lézersugaras olvasztás speciális változatán alapulnak.

Sok más hasonló megoldással ellentétben, egyenletes méretű, gömbszerű részecskékből álló porokban gondolkoznak. Mivel a részecskék hasonlósága nyomtatott végtermékeknél kritikus szempont, a cég által készített porok ideális opciónak tűnnek.

A befektetéssel a következő öt évben 20 alkalmazottról 200-ra tízszerezik meg a munkaerejüket.

Kanada, különösen Québec a fémporgyártás egyik meghatározó szereplőjévé, regionális klaszterré vált. Az eredetileg – a ma a GE Additive-hez tartozó – Arcam által felvásárolt AP&C székhelye St-Eustache, míg az általa alkalmazott technológiát a plazmaszakértő montreali PyroGenesis dolgozta ki.

Címkék: nyomtatóanyagok fémnyomtatás fémpor Lockhead Martins

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5014021106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása