HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Cukornyomtatás, olcsó űrtávcső, okos anyagok – a napokban történt

ferenck 2018.06.01. 08:30

Az MIT és a Harvard együttműködésében betegspecifikus modellek printelését megkönnyítő képfeldolgozó módszert fejlesztettek. Azért van szükség rá, mert MRI és CT szkenek adatainak feldolgozása kézzel történik, és több mint 30 óráig tart. A kutatók pixelről pixelre történő megközelítésével viszont 1 óra sem kell hozzá. Az emberi anatómiáról, több anyagból készült nyomataik ugyanolyan pontosak, mint a hagyományosabbak.

3dnyomtatas_cukor.jpg

Az Illinois Egyetemen cukoralapú komplex szerkezetek printelésére alkalmas gépet fejlesztettek. A cukornyomtatás az égés és a kristályosodás miatt problémás. A felsőoktatási intézmény kutatói rájöttek, hogy a cukoralkoholokhoz tartozó izomalt kevésbé hajlamos rájuk, így nyomtatható is.

Az észak-angliai Newcastle Egyetem kutatói a világon először sikeresen nyomtattak emberi szaruhártyákat. A szaruhártya a szemgolyó külső védőburkolatának elülső, áttetsző része. A technikával a jövőben korlátlan mennyiség állítható elő belőle.

3dnyomtatas_bionichand.jpg

Egy vietnami katonaihelikopter-baleset egyetlen túlélője, az összes végtagját elvesztett Dinh Van Duong pilóta a helyi 3DP hardver- és szoftvergyártó 3D Master Company-től nyomtatott bionikus karokat kapott.

A HP múlt héten Barcelonában tartott Globális Innovációs Csúcstalálkozóján a cég bemutatta az Ipar 4.0-val kapcsolatos elképzeléseit. A fejlődés kulcsát az együttműködésben látják, amelyben két technológia, az immerzív számítások és a 3D nyomtatás lehetnek a főszereplők.

3dnyomtatas_sandia.jpg

Az amerikai Sandia Laborban gyengébb minőségű anyagokból és pontatlan méreteket használva dolgoztak ki nála ötször drágábbakkal azonos teljesítményt nyújtó működő teleszkópot. A megoldás kulcsa a hagyományos eljárásoknál gyorsabb és olcsóbb fémnyomtatás volt.

A Szingapúri Műszaki és Design Egyetemen (SUTD) újra feldolgozható hőre lágyuló műanyagokat állítottak elő. A nyomtatható anyagok különlegessége, hogy a printek képesek önmaguk újrahasznosítására, önjavításra és alakjuk módosítására.

3dnyomtatas_versenyauto.jpg

Az indiai IT-csoport Wipro additív gyártásra specializálódott részlege, a Wipro 3D szerződést kötött a bombay-i Indiai Technológiai Intézettel, hogy alkatrészeket nyomtat a július 11. és 15. között az angliai Silverstone-ban megrendezésre kerülő Formula Student megmérettetésre készülő elektromos versenyautóhoz.

Eindhoven városa bejelentette, hogy több partnerrel közösen öt betonházat nyomtat. A munkálatokat idén kezdik el, az épületek nem bemutató célt szolgálnak, hanem mihelyst elkészülnek, a majdani lakók azonnal be is költözhetnek.

3dnyomtatas_mountainbike.jpg

A Robot Bike Co. kerékpárgyártó 3D nyomtatással készült széncsövekből és titánburkolatból álló mountain bike-ot mutatott be.

Címkék: jövő szoftver autó kerékpár orvosi cukor implantátumok nyomtatók épületnyomtatás Szingapúr HP MIT nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4114014004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása