HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb gépóriást mutatott be a Titan Robotics

ferenck 2018.05.08. 08:30

A Titan Robotics nyomtatógyártó 2016-ban kezdte el építeni az első több nyomtatófejes kereskedelmi gépet, amely az Autodesk Project Escher technológiáját használja. A látványos többállványos – szálhúzásos módszerrel printelő – Cronust a 2017-es CES-en mutatták be, a nyomtatandó részeken egyszerre dolgozó öt fejjel.

„Tudjuk, milyen egy valóban ipari nagyméretű 3D printer. Az együttműködés-alapú vezérlőtechnológia a 3D nyomtatásra és a CNC gyártásra vonatkozó összes ismeretünket megváltoztatja” – nyilatkozta akkor Clay Guillory alapító és ügyvezető igazgató.

3dnyomtatas_titan0_1.jpg

A nagyméretű 3D nyomtatás újabb állomásaként az április végi RAPID + TCT 2018 rendezvényen, a texasi Fort Worthban új nyomtatógolyócskákat extrudáló technológiát mutattak be.

A Titan szerint a tipikus nyomtatószálak és adottságaik polimerekre korlátozódnak. Szálak helyett labdacsok, gömböcskék használatával jelentősen, lényegében a fröccsöntésben tesztelt és alkalmazott összes matériával bővül a printelhető anyagok köre, nőnek az extrudáláson alapuló FFF technológia lehetőségei. Puha gumiszerű anyagoktól kiváló teljesítményű, például 50 százalékban üvegszálakkal megerősített nejlonig, 50 százalékban szénrostot tartalmazó PEI-ig rengeteg matériával dolgozhatnak.

3dnyomtatas_titan_1.jpg

A gömbszerű anyag tökéletesen passzol nagyméretű alkalmazásokhoz. Többek között az olasz WASP Project, az amerikai Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) használ ilyen megoldásokat. Az ORNL például az amerikai haditengerészetnek nyomtat tengeralattjárót.

A Titan Robotics (a GE azonos nevű gépével nem összetévesztendő) „zászlóshajójával”, az Atlas printerrel tartott látványos bemutatót. A printerhez a japán robotfejlesztő Yaskawa Electric Corporation leányvállalata, a mozgásvezérlés-szakértő Yaskawa America által kidolgozott csúcskategóriás szervomotorokat használnak. Az együttműködés gyümölcseként, a gép eléri a másodpercenkénti 350 milliméteres munkatempót. A fúvóka másodpercenként 1 métert képes megtenni.

A nyomtató valósidejű visszacsatolásra, a printelés megismétlését biztosító automatikus monitoring tevékenységre szintén alkalmas.

Címkék: nyomtatók nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3813895732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása