HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elektronikus szerkezetet nyomtattak emberi kézre – ez történt a napokban

ferenck 2018.05.04. 08:30

A New York székhelyű Vader Systems három 3DP rendszert mutatott be. Mindegyik a cég szabadalmaztatott folyékony fémnyomtató Magnet-o-Jet technológiáján alapul. A szakma által óriási lelkesedéssel fogadott megoldást 2013-ban találták fel. Az új Polaris printer nagyon gyorsan működik, míg a szintén új Magnet-o-Jet alrendszerek biztosítják a technológia gördülékeny integrálását meglévő rendszerekbe. Az Ares Vaderite mikroméretű fémgömböket állít elő porokhoz.

3dnyomtatas_rovidhirek3.jpg

Az Ultimaker bejelentette, hogy stratégiai partnerséget köt anyagtervező cégekkel, így a jövőben a DSM, a BASF, a DuPont Transportation & Advanced Polymers, az Owens Coming, a Mitsubishi, a Henkel, a Kuraray, a Solvay és a Clariant is együtt fog dolgozni a holland vállalattal. (Az Ultimaker termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.)

Az angol Huddersfield Egyetem kutatói puha szövetek 3D bioprinteléséhez kiváló folyékony gélszerű segédanyagot fejlesztettek. Előnye, hogy a nyomtatás megkezdésekor polimer bioanyagok eredeti formájukat és szilárd állapotukat megőrizve lebegnek a kész darabokról könnyen lemosható gélben.

3dnyomtatas_rovidhirek2.jpg

Az izraeli biotechnológia 2004-ben alapított meghatározó cége, a CollPlant új üzemet nyit, ahol a jövőben a saját fejlesztésű rhCollagen (rekombináns emberi kollagén) termékeket tisztítják, más végtermékeket, köztük 3D bionyomtatásra alkalmas tintákat gyártanak. Organikus szövetek printelésénél az rhCollagen biotinta az egyik leggyakrabban használt anyag.     

Printelt szívet használtak a Rice Egyetemen új pacemakerhez kidolgozott tervének bemutatóján. Az eszközzel az alapegységgel vezeték nélkül kommunikáló és probléma esetén a szervet energiával ellátó pici szenzoros chipek kerülnek a szívbe.

Különleges műfogsort nyomtattak a New York állambeli Buffalo Egyetemen. Az implantátumot gombásodás és az azzal járó fertőzések elleni gyógyszerrel együtt tették viselője szájába. A műfogsor fokozatosan engedi ki magából a gyógyszert.

3dnyomtatas_rovidhirek.jpg

Kína ismét jelezte, hogy a 3DP fontos szerepet játszik a közeljövő építészetében. Az AZL Architects 3D nyomtatással készült 400 műanyag blokkból épített fel pavilonszerű szerkezetet egy faluban. A pavilon egy panziója brandjét ezzel öregbítő helyi üzletasszony által újraépítetett LEI House része. A terv régi és modern ellenpontozásán alapul, a nyomtatott szerkezet ugyanis robusztus kőépületet egészít ki.

Az Arkansas Egyetemen oktató Michelle Bernhardt-Barry azért vizsgálja a talajt, hogy hogyan lehetne 3D nyomtatóanyagként alkalmazni. Az optimalizált matériát épületprintelésnél hasznosítanák.

3dnyomtatas_rovidhirek0.jpg

A Massachusetts állambeli Nervous System tervezőstúdió 3D nyomtatással állított elő kifeszített szöveten önmagukat formáló alakzatokat. Az alapötlet szövetdarabok speciális 3D formákká alakítása volt. A felület összehúzódását megakadályozó műanyagból különféle mintázatokat printeltek a kinyújtott alapanyagra. Ezek a műanyag mintázatok biztosítják, hogy a szövet az óhajtott formává álljon össze.

3dnyomtatas_rovidhirek1.jpg

A Minnesota Egyetem mérnökei sikeresen nyomtattak működő elektronikus részeket emberi kézfejre. Az úttörő projekthez olcsó hordozható desktop gépet használtak. A folyamat közbeni hibákat megakadályozandó, a kézmozdulatokat érzékelő speciális rendszerrel dolgoztak. A technológiával vegyi és biológiai ágensek detektálhatók az emberi testen.

Címkék: orvosi műanyag fogászat nyomtatók Kína biopolimer nyomtatóanyagok fémnyomtatás bioprinting ételnyomtatás FreeDee Ultimaker fémpor

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7113881930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonnyken 2019.04.08. 05:04:05

Ezzel a fejlődéssel nagyszerűen hiszem, hogy a világ 10 év után sokat változik, a technológia meghatározza a világ irányát.
templerun3.co
süti beállítások módosítása