HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Éves beszámoló: 3D nyomtatás a medicinában

ferenck 2018.05.02. 08:30

Az 1932-ben, Detroitban alapított SME (Society of Manufacturing Engineers) szorosan együttműködik a gyártóiparral, vállalatokkal és oktatási intézményekkel. A szervezet a napokban jelentette be az orvosi 3D nyomtatásról szóló éves beszámolójának megjelenését.

A Medical AM3DP 2018 az additív gyártás medicinában betöltött jelenlegi szerepét írja le, hangsúlyozva a technikai újítások hatását az egyre javuló és költséghatékonyabb egészségügyi ellátásra.

3dnyomtatas_orvosi_2.jpg

A szakmabeliekkel végzett felmérés során több kérdésre kerestek választ: hogyan hasznosítják a 3D nyomtatást, milyen eljárásokkal és anyagokkal dolgoznak, milyen kihívásokkal szembesülnek, milyen hatással lesz a technológia a páciensekre?

Kiderült, hogy az iparági bevételek 11 százaléka orvosi/fogorvosi tárgyakból, például nyomtatott implantátumokból, műszerekből és más egészségügyi dolgokból származik.

3dnyomtatas_orvosi0_2.jpg

A megkérdezettek 97 százaléka szerint a 3DP továbbra is az egyik legfontosabb egészségügyi technológia lesz, és bizakodnak az ezirányú alkalmazások számának növekedésében.

Dan Fritzinger, a DePuy Synthes menedzsere elmondta, hogy a 3DP átalakítja, személyesebbé teszi az egészségügyi ellátást.

„A 3D nyomtatás tegnap még jövőbe mutató újításnak számított, ma viszont már izgalmas valóság. Munkába álló mérnökök és gyártók új generációinak nyújt egyre jobb álláslehetőségeket” – jelentette ki.

„Cégek és szervezetek, különösen orvosi és mérnöki területeken való együttműködése az idei év egyik markáns trendje. Közösen dolgoznak, hogy a 3DP-vel felerősített precíziós medicina előnyeit már ma is érző páciensek millióin még többet segítsünk a technológiával” – nyilatkozta Lauralyn McDaniel, az SME ipari menedzsere.

A beszámolóból egyértelműen kiderül, hogy a szabályozó ügynökségek, ipari és klinikai csoportok, technológiai szolgáltatók külön-külön és együttes tevékenysége egyre eredményesebbé teszi az orvosi 3D nyomtatást, a 3DP egyik legsikeresebb alkalmazását.

Címkék: felmérés orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9313881280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása