HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Intelligens csapágyat tervez egy finn kutatóközpont

ferenck 2018.04.19. 08:30

A VTT finn technológiai kutatóközpont ételektől kötésekig, a plazmatechnika fémprintelésben való hasznosításáig különféle területeken kísérletezett már 3D nyomtatással (és természetesen az IT más diszciplínáival is). Most egy megvalósíthatósági példával (proof-of-concept) álltak elő, bizonyítva, hogy „intelligens” fémalkatrészek is nyomtathatók.

A nyomat egy gördülőcsapágy-nyél, az eszköz teljesítményét mérő beágyazott szenzorokkal. A tárgy a mesterségesen intelligens jövőt vetít előre – ebbe az irányba is fejlődhet az additív fémgyártás.

3dnyomtatas_smartparts.jpg

Sokan próbálnak a gyártónak és a felhasználónak visszajelzést adó tárgyakat készíteni. A visszajelzés az adott tárgy fizikai állapotára vonatkozik – mennyi terhet bír el, mennyire kopik, elszakadhat-e stb. A vonatkozó méréseket az alkatrészek eredetét is hitelesítő érzékelőrendszerek végzik.

E projektek zöme azonban még csak a kutatásfejlesztési szakasznál tart, a VTT viszont elsőként jutott el megvalósíthatósági példáig.

3dnyomtatas_smartparts0.jpg

„Sikeresen mutattunk be egy, potenciális technológiákat kihasználó okos alkatrészt. A gyártófázisban a gyorsulásmérőt és a szükséges drótokat a nyomtatott fémnyélbe ágyaztuk. Az elektronika lehetővé tette, hogy a csapágyba vezeték nélküli kommunikációs megoldást integráljunk. A mérőtechnika és az adattovábbítás működött, megütötték az elvárt mércét. Pontos adatok gyűjtése és használata akkor gyorsul fel, ha az alkatrész közvetlenül a számítási felhőbe küldi azokat. A fejlesztéssel megtehetjük a következő lépést a mesterséges intelligencia felé” – nyilatkozta a kutatócsoportot vezető Pasi Puukko.

A 3D nyomtatás mellett az érzékelőkkel kötetlenebbé válik a gyártófolyamat. Az alkatrész teljesítményére vonatkozó valósidejű visszacsatolással ugyanis hatékonyabb, sőt akár automatizálható is a karbantartás, folyamatosabb a gyártás, drasztikusan csökken a megszakítások száma.

Mindezek következményeként a tesztidő szintén csökken, kevesebb az új szerkezetekkel és anyagokkal történő kísérletezésekben rejlő kockázat.

Beágyazott szenzorokkal jelentősen bővülnek az okos alkatrészek alkalmazási lehetőségei. Mivel az érzékelők és a vezetékek az alkatrész belsejében védettek, a nyomatok korábban elképzelhetetlen feltételek mellett is működnek, fejlesztőik pedig dolgozhatnak rajtuk.

A VTT szerteágazó alkalmazásokat (gépgyártás, bányászat, szállítás, energetika stb.) prognosztizál, addig viszont el kell jutni a prototípusig és a kereskedelmi célú gyártásig.

Címkék: alkalmazások szenzor alkatrészek fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4113841638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása