HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Multifunkcionális műkéz és a játékkontrollerrel vezérelhető nyomtatott fűnyíró – ez történt a napokban

ferenck 2018.04.06. 08:30

Három neves távol-keleti kutatóintézet, Tajvan Nemzeti Alkalmazott Kutatási Laboratóriuma (NAR Labs), a Kínai Orvosi Egyetemi Kórház (CMUJ) és a szingapúri Nemzeti Additív Gyártás Innovációs Klaszter (NAMIC) jelentette be stratégiai együttműködését. A partnerség célja a 3D nyomtatás minél szélesebb körű integrációja az egészségügyben és az ezzel kapcsolatos fejlesztések bővítése.

A Manchester Egyetem diákjai 307 fontos robotkezet fejlesztettek. A legtöbb printelt műkezeket általában tárgyak megfogására alakítják ki, az új darabnak viszont mindegyik ujja mozgatható, azaz több tevékenység, például késsel és villával való evés is kivitelezhető vele.

3dnyomtatas_hirek_5.jpg

Az anyagtudományi fejlesztéseiről ismert Oxford Performance Material (OPM) bejelentette legújabb termékét, a remek teljesítményű, olvadáskor is feldolgozható termoplasztikus OXPEKK-LTS anyagot, amelyben az LTS az alacsony hőmérsékleten történő szintézist rövidíti. Az anyag igényes biomedikális alkalmazásokban és ipari közegben alkalmazható.

3dnyomtatas_hirek0_6.jpg

A dél-kaliforniai 3D nyomtató- és filamentgyártó Airwolf 3D bemutatta népszerű HydroFill segédanyagának legújabb változatát. A vízben oldódó anyaggal az utómunkálatok ideje drasztikusan csökken, és maguk a munkálatok is egyszerűbbek.

A 3D nyomtatás kulcsszerepet játszott Egyesült Államok Energetikai Minisztériumához tartozó Ames Laboratórium forradalminak tűnő új fagyasztó-hűtőtechnológiájának kidolgozásában. A fejlesztés a ma általánosan használt, de elavult gáz-kompressziós rendszereknél energiatakarékosabb, szilárd hűtőrendszereket eredményezhet.

Az amerikai haditengerészet kritikus alkalmazásokhoz akar fémrészeket gyártani 3D nyomtatással. A cél érdekében a Concurrent Technologies Corporation (CTC) vállalattal kétéves szerződést kötött, hogy dolgozzon ki minőségi fémrészek additív technológiával történő gyártását garantáló megoldásokat.

3dnyomtatas_hirek1_5.jpg

Fejlett technológiákról általában nem a varrás jut eszünkbe. Eddig legalábbis így volt, de a Carnegie Mellon Egyetem (CMU) kutatói a 3D nyomtatásból ellesett megoldással kívánják megújítani. Algoritmusuk lehetővé teszi 3D tervek specifikus utasításokká alakításában, amelyeket aztán az automata varrógép kivitelez.

A Dél-kaliforniai Egyetem kutatóit megihlette a brazil partokhoz közel őshonos vízipáfrány-fajta Salvina molesta. 3D nyomtatással újraalkották a vízen lebegő növény mikrostrukturális felépítését. A szerkezetet olajfoltok eltávolítására kívánják majd használni.

3dnyomtatas_hirek2_6.jpg

A NASA sugárhajtással foglalkozó laboratóriumában az atmoszférában elolvadó hópelyheket vizualizálták 3D-ben. A 3D modell alapján jobban megérthető a hóolvadás, amellyel a légköri viszonyokon rontó kockázatos emberi tevékenységek előzhetők, akadályozhatók meg.

3dnyomtatas_hirek3_5.jpg

Joypad-del (a gamepad-hez hasonló játékvezérlő eszközzel) irányítható 495x340x195 milliméteres nyomtatott fűnyíró robotot fejlesztett egy amerikai maker. A napenergiával működő szerkezethez ABS anyagból álló részeket használt.

Címkék: időjárás robot környezetvédelem orvosi ipar ruhatervezés implantátumok környezetbarát technológiák Kína Szingapúr ABS nyomtatóanyagok fémnyomtatás Maker kultúra nyomtatószálak katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4013810468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása