HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotok a nyomtatófarmon

ferenck 2018.04.05. 08:30

A brooklyni Voodoo Manufacturing, a negyedik ipari forradalom egyik élharcosa 3D nyomtatóklaszteréről, a 3DP teljes automatizálásáról, összességében nagyívű újításairól ismert.

A cég 160 3D printerből álló kb. 1700 négyzetméteres farmján a rugalmas robotkarokat gyártó, 2005-ben alapított dán Universal Robots legnagyobb gépe, UR10 dolgozik fáradhatatlanul a hét 7 napján, 24 órából 24-ben. A vezeték nélkül folyamatosan figyelt robot a munkához szükséges lemezeket tölti meg és szedi le róluk, majd helyezi futószalagra a kész darabokat.

3dnyomtatas_nyomtatofarm.jpg

UR-10-zel a Voodoo gépeinek kihasználtsága a manuális működtetéssel elért 30-40 százalékról 90 fölé szökött fel. Minél több printer lesz a farmon, annál több UR-10 segít be nekik. Mint a neve is elárulja, a kar műveletenként maximum 10 kilót tud megmozgatni.

„Robotkaroknál nemcsak a feladat kivitelezését vesszük figyelembe, hanem azt is, hogy könnyen lehessen őket programozni, és nagyon gyorsan dolgozzanak. UR10 ezért volt remek opció” – magyarázza Jonathan Schwartz termékigazgató az átlagos ipari robotkarok ötödébe kerülő gépről, amelyektől abban is különbözik, hogy nem elszeparált biztonsági ketrecben dolgozik, és ezzel is csökkennek a költségek.

3dnyomtatas_nyomtatofarm0.jpg

Ijedelemre még sincs ok, mert a beépített nyomásellenőrző olyan mértékben korlátozza a szerkezet erőkifejtését, hogy az emberi testben nem tud kárt okozni. Értelemszerűen nemzetközi tanúsítványok alapján is teljesen biztonságos.

Az elsőt 6 hónapja telepítették a Voodoo brooklyni üzemében. Felhasználóbarát, munkakörnyezetekbe egyszerűen integrálható, markoló kiegészítők viszont kellenek hozzá. A Universal Robots+ platformot speciálisan azért fejlesztették hozzá, hogy a kart plug in & play módban használhassuk.

A Voodoo szakemberei több kart teszteltek, de egyiket sem tudták olyan könnyen rendszerükbe integrálni, szinkronba hozni a perifériákkal, mint a Universal Robots gépét. A hivatalosan is UR-kompatibilis markolót és programozó-szoftverét a Robotiqtól szerezték be.

A Voodoo vezetősége elárulta, hogy a Universal Robotsszal kötött együttműködés eredményeként 3 év alatt 90 százalékkal csökkenthetik a gyártási költségeket.

„Nyugodtan megtízszerezhetjük a gyártást, a költségek sokkal kisebb mértékben fognak emelkedni. A robotok kulcsszerepet játszanak a takarékosságban” – összegez Schwartz.

Címkék: robot gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1013810208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása