HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gépitanulás-alapú nyomtatószoftver az amerikai haditengerészetnek

ferenck 2018.03.19. 08:30

Az amerikai haditengerészet, a U.S. Navy évek óta foglalkozik 3D nyomtatással – a technológiát többek között blokklánc-megoldások biztonságosabbá tételénél, jármű-alkatrészek előállításánál vagy éppen fogantyúk, markolatok készítésénél alkalmazták.  

A 3DP adatokra specializálódott Senvol, egy New York City székhelyű cég különleges szoftvert fejleszt a katonai szervezetnek – a program anyagfejlesztésnél, a próba-hiba folyamatok kihagyásával fog segíteni, amellyel komoly idő és persze pénz takarítható meg. A U.S. Navy az új fejlesztéssel „áramvonalasíthatja” 3DP kutatásait.

3dnyomtatas_usnavy.jpg

A szoftver az additív gyártási folyamatok paramétereinek és az anyagok teljesítményének figyelembevételével elemzi ezeket a kapcsolatokat, és a megbízható statisztikai alapokra hagyatkozva jó minőségű anyagok dolgozhatók ki. Ezzel pedig lerövidíti az anyagok tulajdonságainak meghatározásához szükséges hosszú teszteket, és így rövidebb idő alatt kidolgozhatók az óhajtott tulajdonságok, és elérhetik az elvárásoknak megfelelő értékeket (amelyeket eddig a tesztadatokból dolgoztak ki pontosan).

A szoftver moduláris valószínűség-alapú keretrendszert használ a 3DP adatok kezeléséhez. Az ICME (integrated computational materials engineering) rendszerben az adatok négy modulba csoportosíthatók: folyamatparaméterek, folyamatprofilok, anyagtulajdonságok, mechanikai teljesítmény.

3dnyomtatas_usnavy0.jpg

A 3DP szoftvert működtető algoritmus számszerűsíti a négy modul közötti kapcsolatokat, és hogy melyik működését korlátozza, pörgeti fel egy-egy anyag, gép vagy folyamat. A program a mai mesterségesintelligencia-kutatás trendjeihez alkalmazkodva, nem meglepő módon fejlett gépitanulás-megoldásokat használ, de a fejlesztők nem elégedtek meg ennyivel, hanem gépilátás-algoritmust is kidolgoztak hozzá.

Az algoritmus valósidőben monitorozza és elemzi az adatokat, lehetővé téve a rendellenességek azonnali észlelését, e rendellenességek közötti viszonyok számszerűsítését, majd mindezek bedolgozását az anyagok mechanikai teljesítményébe.

A katonai szabványoknak megfelelő szoftver egyébként a haditengerészeten kívüli területeken, a 3D nyomtatás különféle alkalmazásaiban, az üzleti világban szintén hasznosítható. A Senvol kereskedelmi forgalomban is tervezi értékesíteni bármelyik érdeklődő vállalat számára, hogy képesek legyenek printelt alkatrészeik minőségellenőrzésére, pontosan meghatározni a kívánatos paramétereket.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4613749964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása