HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Repülőgép-alkatrész nyomtatás Szingapúrban

ferenck 2018.03.07. 08:30

A Stratasys és a szingapúri SIA Engineering Company (SIAEC) repülőgép-karbantartó vállalat alkatrésznyomtató szolgáltatás-központot létesít kereskedelmi gépekhez. A két cég közös vállalkozásról szóló megállapodást írt alá, amelynek értelmében a SIAEC 60, a Stratasys 40 százalékban lesz tulajdonos.

A projekttel kapcsolatban a Stratasys öntőformák és szerszámok 3D nyomtatását ismertető hőalapú speciális eljárásról (FDM thermoforming) tett közzé tanulmányt, az anyag végén leírva a néhány esettanulmánnyal szemléltetett technológia ipari és üzleti előnyeit – csökkennek az előállítási költségek, rövidül a gyártási idő stb.

3dnyomtatas_singapore.jpg

Az első megállapodást tavaly áprilisban írták alá, és Ilan Levin, a Stratasys vezérigazgatója hozzáfűzte, hogy elkötelezettek a 3DP légjármű-ipari alkalmazásai mellett, segítenének a karbantartás, javítás, felújítás szegmens kihívásainak kezelésében, valamint minden 3DP-val kapcsolatos repülőipari megoldásban is.

Szingapúrban nagyon népszerű a 3D nyomtatás, a városállam óriási potenciált lát benne, és az állami támogatás és közreműködés ugyan még nem akkora, mint Dubaiban, de a miniatűr ország az ázsiai kontinensen így is a szakterület vezető nagyhatalmai közé tartozik.

3dnyomtatas_singapore0.jpg

Az új szolgáltatásközpontban tervezési, mérnöki és hitelesítési támogatást nyújtanak, és természetesen az alkatrészgyártásban is segítenek. A kliensek között légitársaságokra, eredeti felszereléseket gyártó cégekre és karbantartási, javítási, felújítási szolgáltatókra számítanak.

A repülőgépek külső szerkezetéhez fémrészeket nyomtató Sintaviaval ellentétben, a központban elsősorban FDM/FFF technológiát, külváz helyett pedig a belső kabinhoz gyártanak dolgokat. Karbantartóknak szintén akarnak eszközöket készíteni.

„Az additív technológiák egyre nagyobb elfogadottságával, közös vállalkozásunk ki fogja elégíteni a repülőipar 3D nyomtatással kapcsolatos elvárásait. Nagyon várjuk a Stratasys-szel való együttműködést” – nyilatkozta Png Kim Chiang, a SIAEC vezérigazgatója.

Címkék: repülőgép Szingapúr Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5813652684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása