HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Legendás európai robotgyártónak segít be a MakerBot

ferenck 2018.03.05. 08:30

A kínai tulajdonban lévő német KUKA Robotics a négyéves és máig az egyik legnépszerűbb FDM-masina MakerBot Replicator Z18 printerekkel teszi egyedivé hattengelyes robotkar-rendszerét. A nyomtatókat a cég augsburgi Fejlesztés és Technológia Központjában prototípuskészítésnél és a markoló-kar késztermékek létrehozásánál egyaránt alkalmazzák.

Egyik feladata, hogy 1:1 méretarányos műanyag-komponenseket hozzon létre a karokhoz. A fejlesztőcsoport fémrészek helyett ezeken tesztelik a robot funkcióit. Mire eljutnak odáig, hogy alumíniummal, acéllal vagy más fémekkel dolgoznak rajta, már több módosítást végeztek a gépen.

3dnyomtatas_makerbot_kuka.jpg

A MakerBot printert annyira szeretik, hogy tavaly ő lett az „év dolgozója” a központban.

A Replicator markolók, alkatrészek, tartozékok rendeltetés (darabok megfogása, áthelyezése, szortírozása stb.) szerinti méretezésében, kialakításában szintén részt vesz.

Az additív gyártótechnológiákhoz a KUKA nagyon pozitívan viszonyul. Már eddig megváltoztatta a cég működését, és a jövőben még gyakrabban használják majd, mert ezzel a technológiával fogják gyártani a teljesen automatikus okos gyárakhoz a felszereléseket.

3dnyomtatas_makerbot_kuka0.jpg

Lényegében a hét 7 napján, napi 24 órában dolgoznak. A nyomatok éjszaka elkészülnek, a részeket másnap szerelik össze. Egyes darabokat nagyszériában gyártanak.   

„3D nyomtatás nélkül nem lennénk annyira sikeresek, mint vagyunk most” – nyilatkozta a KUKA alkalmazástervezési csoportját vezető Otmar Honsberg.

Az automatizációs megoldásairól, ipari gépeiről ismert vállalat mérnökei elmondták, hogy az intelligens gyárak megvalósításában fontos szerep hárul a 3D nyomtatásra. A 3DP akárcsak az ember-robot együttműködés az ipar 4.0 egyik alapja.

Az 1898-ban a bajorországi Augsburgban alapított, ma már több kontinensen 25 leányvállalattal rendelkező KUKA gépeit a világ autó-, repülő- és fogyasztási elektronikai gyáraiban használják. A karok akár 1 tonnát is megmozgatnak, sokat segítenek az összeszerelésben, hegesztésben, de még építőipari projektekben is. Maga a rövidítés (és a név) a két alapítóra és az alapítás helyszínére utal: Keller und Knappich Augsburg.

Egy mási projektben a KUKA a Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztériummal közösen dolgozik a nagyméretű fémnyomtatás új formáin. A karokat a Stratasys Robotic Composite rendszerének részeként szintén alkalmazzák.

(A MakerBot technológiákat a FreeDee forgalmazza Magyarországon.)

Címkék: robot ipar innovátorok MakerBot FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6613652348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása