HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Markforged Metal X fémnyomtatójával drasztikusan lerövidül a gyártás

ferenck 2018.03.02. 08:30

A kéziszerszámokat, munkaeszközöket és kültéri gépeket gyártó, connecticuti Stanley Black & Decker a Markforged Metal X 3D fémnyomtatójával tervezett újra és nyomtatott ki két alkatrészt. 

A hidraulikus vezérlő mechanizmussal működő cölöpverő géppel cölöpöket és sarkakat verünk a földbe. A szóban forgó részhez tartozó golyócsoport hivatott a kézzel irányított indítótól a cölöpverő folyamatot elindító hidraulikus aktuátorig továbbítani a húzóerőt.

3dnyomtatas_metalx_1.jpg

Az eredeti aktuátor borítása négy részből állt, és ezt tervezték újra a Stanley Black & Decker mérnökei. A mostani egyetlen darabból áll.

Többezer cikluson keresztül tesztelték, és az elemzésekből kiderült, hogy nemcsak tartós és erős, hanem 53 százalékkal könnyebb is. Egy rész printelése a Metal X fémnyomtatóval huszadannyi ideig tartott, mint hagyományos megmunkálással, és így az egész átfutási ideje 95 százalékkal csökkent. Ebből kiszámolták, hogy éves átlagban 69 százalékkal csökkenthető az átfutási idő. Emellett nyomtatással 12,5-ször olcsóbb is az egész. Egyszerű alkatrész esetében 92 százalék a megtakarítás, amiből a cég specialistái kikalkulálták, hogy ez összesített éves szinten 34-48 százalék kiadáscsökkenést jelent.

3dnyomtatas_metalx0.jpg

Darálógéphez keréktengelyt nyomtattak. Korábban hagyományos megmunkálással a perem és a tengely egy darabot alkotott, amit acéltömbből dolgoztak ki, és a felhasznált anyag tetemes része, egyes esetekben 90 százaléka veszett kárba. A perem printelésével leegyszerűsödött az egész, és a számok ismét a Metal X-et igazolták: az alkatrész 20 százalékkal könnyebb lett, az átfutási idő a felére rövidült, a rész elkészítése 25-ször olcsóbbnak bizonyult. Éves szinten ez 25-40 százalék pénzmegtakarítást, és 48 százalékkal rövidebb átfutási időt jelent.

A pénz- és időmegtakarítás jelentőségét növeli, hogy az egyetlen alkatrészre redukált aktuátoros megoldással szemben, a keréktengelyt három részre osztották.

Tanulság: a Markforged printerek nemcsak praktikusak, hanem gazdaságosak is, úgy a Metal X fémnyomttató, mint a már elterjedt és egyedülálló módon folyamatos szálerősítéssel dolgozó asztali FFF printereik. Nem véltetlen, hogy jelenleg a kompozit és fémnyomtatóikat csomagban jelentős kedzveménnyel lehet megszerezni, közös hatékony alkalmazásukról pedig jövő hét kedden (március 6. 17:00 óra) élő webinárt is tartanakRegisztráljon velünk együtt Ön is, ha szeretné látni hogyan racionalizálhatók a gyártófolyamatok a fém- és kompozitnyomtatás közös alkalmazásával!

A csomagajánlatról az info@freedee.hu emíil címen lehet érdeklődni a hivatalos hazai forgalmazónál.

metal_and_desktop_duo_image_web.png

 

Címkék: ipar fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7113646780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása