HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Ultimaker beszáll a GE 3D nyomtatás oktatási programjába

ferenck 2018.03.01. 08:30

A holland 3D nyomtatógyártó, asztali FDM specialista Ultimaker szponzorként és beszállítóként csatlakozik a GE (General Electric) Additív Oktatás Programjához (AEP).

Az Ultimaker mindegyik gépe (Ultimaker, Ultimaker 2, Ultimaker 3 és a három generációi különböző változatai) sikeres, egyszerűen kezelhető, megbízható, és a rajtuk készült nyomatok kiemelkedő minőségűek. (A nyomtatók magyarországi forgalmazója a FreeDee.)

3dnyomtatas_ultimakerge.jpg

A GE tavaly januárban jelentette be, hogy 2022-ig 10 millió dollárt fektet két oktatási programba, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy kineveljék az additív gyártás jövőbeli tehetségeit. Az egyik általános és középiskolákra, a másik főiskolákra és egyetemekre összpontosít.

A GE terveivel az Ultimaker vezetősége maximálisan egyetért.

3dnyomtatas_ultimakerge0.jpg

A holland cégnek szintén van saját oktatási projektje, az Ultimaker 3 géppel egyidőben, 2016 októberében indított Pioneer Program. Célja, hogy összehozza az oktatókat, osszák meg egymás között a tartalmakat, tanterveket, leckéket, projekteket, gyakorlati tapasztalataikat. Jelenleg világszerte száznál többen vesznek részt a sikeres kezdeményezésben.

A GE program keretében az Ultimaker 3DP technológiái és szakértelme újabb osztálytermekbe jut el.

A GE az első két évben 2 millió dollárral támogatja FDM printerek használatát a Cincinnati illetőségű oktatási 3D nyomtatás specialista (gépeket és nyomtatószálakat is gyártó) Polar 3D nyílt hozzáférésű Polar Felhő platformján. Az AEP befektetéssel a 8-18 éveseket, közülük is a STEM (tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák, matematika) stúdiumok iránt érdeklődőket „kiszolgáló” oktatási intézményeket támogatják, övék az elsőbbség.

„A program második évének kezdetén már látjuk az előnyeit annak, hogy additív megoldásokat juttattunk el iskolákba. Diákok azért kezdik el fiatalon használni a digitális eszközöket, hogy a kreativitásukat növeljék, produktívabbak legyenek, illetve felkészüljenek az állandóan változó munkahelyekre. Büszkék vagyunk, hogy a 3DP elterjedésében és oktatásbeli sikerében komoly szerepet játszó Ultimaker csatlakozott a programhoz” – nyilatkozta Greg LaLonde, a Polar elnöke.

Címkék: oktatás GE FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1313646414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása