HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új ipari nyomtatóanyagokat fejlesztett az EOS leányvállalata

ferenck 2018.02.20. 08:30

A világ 65 országában 3 ezernél több rendszerrel jelenlévő német EOS a 3D fémnyomtatás egyik kulcsszereplője tavaly 10 százalékkal növelte forgalmát. Közvetlen fém lézerszinterező (DMLS) gépek, nyomtatóanyagok stb. fejlesztése mellett komoly oktató, tanácsadó stb. tevékenységet is folytat, és mindent megtesz azért, hogy a 3DP valóban mainstreammé váljon.

Az EOS Csoport ALM leányvállalata a napokban jelentett be három ipari alkalmazásra szánt, kiváló minőségű polimer nyomtatóanyagot. Mindhárom (ALM HP 11-30, ALM FR-106, ALM PA 640-GSL) márciustól lesz megrendelhető.

3dnyomtatas_eos_2.jpg

A három új termékkel az EOS bővíti anyagpalettáját, s egyben új ipari alkalmazásokra is lehetőség nyílik velük. A minden kritériumnak megfelelő minőség-ellenőrzés miatt még a kőkeményen szabályozott iparágakban is használhatják ezeket az anyagokat.

Az ALM HP 11-30 szénrosttal megerősített poliamid 11. Nagyon erős, különféle hatásoknak jól ellenáll, nehezen törik. A fejlesztők elmondása alapján kiegyensúlyozott mechanikai tulajdonságokkal rendelkező részek hozhatók létre belőle. Az autóipar és a motorsport lehetnek az elsődleges alkalmazási területek, például remek mechanikus kopásálló alkatrészeket gyárthatnak az ALM HP 11-30-ból.

3dnyomtatas_eos0_3.jpg

Az ALM FR-106 kiváló lángvédelmi tulajdonságokkal rendelkező poliamid 11, egyben az EOS kifejezetten lángvédelmi 3DP anyagsorozatának legújabb darabja. A poralapú matéria emellett nagyon kemény és erős is, és a három tulajdonság együtt repülőipari alkalmazásokat vetít előre. Az anyag ráadásul meg is felel több repülési szabványnak.

A lángokkal szembeni alkalmazás és a részletek nagy felbontása miatt házak, burkolatok, reteszek gyártására szintén alkalmasnak tűnik.

Az ALM PA 640-GSL üreges üveg mikrogömbökkel és szénrostokkal megtöltött poliamid 12. Lényegében ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az üveggel megtöltött poliamidok, de az üreges gömbök miatt sokkal könnyebb náluk. Tömörsége erős és merev, ugyanakkor könnyű részek nyomtathatók belőle. Az EOS kiemeli még a hő-ellenállást és a „kiváló felületminőséget” is.

A három anyag közül az ALM PA 640-GSL tűnik a legsokoldalúbbnak, ami szerteágazó alkalmazásokkal kecsegtet: repülőipar, motorsport, más sportok, szállítás, modellkészítés stb.

Címkék: ipar EOS nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5513679370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása