HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Ázsia és Csendes-óceáni térség 3,6 milliárd dollárt költ 2021-ig 3D nyomtatásra

ferenck 2018.02.01. 08:30

Az IDC (International Data Corporation) félévente megjelenő, IT döntéshozókat segítő 3DP kiadások világkalauzának friss adatai szerint Ázsia és a Csendes-óceáni térség 3,6 milliárd dollárt költ 2021-ig 3D nyomtatásra, az évi átlagos növekedés pedig 22,4 százalék lesz. A 2018-as világméretű költést 12 milliárdra becsülik. (A főként az Emirátusok által fémjelzett Közel- és Közép-Kelet nem tartozik ebbe a régióba.)

Ez azt is jelenti, hogy a térségben lesz az Egyesült Államok és Nyugat-Európa mellett a legszignifikánsabb a költés. Nagyon azért ne lepődjünk meg, mert főként Kínából, de Japánból, Dél-Koreából és Szingapúrból is egyre gyakrabban érkeznek a technológiával kapcsolatos hírek.

3dnyomtatas_asiapacific_1.jpg

A növekedés mögött leginkább Kína áll. Az ország kormánya különböző tervekkel, nagyléptékű beruházásokkal, adókedvezményekkel stb. teljes mértékben támogatja az egyre népszerűbb és „érett technológiává” váló 3D nyomtatást. A 3DP kínai tömegtermelésre gyakorolt hatásáról viszont még korai előrejelzésekbe bocsátkozni.

Az elsődleges terület az úgynevezett diszkrét gyártás, amikor az alkatrészekből összerakott termék szükség esetén visszabontható alkotóelemeire. Ellentétben a folyamatgyártással (olaj, gázok, só stb.), ezek a termékek – autók, repülőgépek, játékok stb. – könnyen azonosíthatók. 2018 végéig 1,1, 2021-ig 1,7 milliárd lesz a költés ezen a területen.

3dnyomtatas_asiapacific0.jpg

A diszkrét gyártást az oktatás és az egészségügy követi, a két terület a 2021-es összesített költések 37 százalékát teheti ki. Világviszonylatban az egészségügy, az Ázsia-Csendes-óceáni régióban a telekommunikáció, valamint a nyersanyag-ipar lesz a leggyorsabban fejlődő piac, 50,2, illetve 44 százalékos évi növekedéssel.

A szolgáltatásokkal és nyomtatóanyagokkal kapcsolatos kiadások évi 45 százalékos növekedése jócskán megelőzi a szoftveroldalra prognosztizált 26,9-et. A magyarázat főként az ipar 4.0 kompatibilis szolgáltatások, például a felhőszámítások dominanciájában rejlik.

„Az ipar 4.0 kora felé haladva, a 3D nyomtatás át fogja alakítani a gyártási folyamatokat, dolgok előállítási módját. Végtelen lehetőségeket nyit a globális ellátási láncban, kiengedi a palackból a diszruptív potenciált” – jelentette ki Mun Chun Lim, az IDC piacelemzője.

Címkék: trendek jövő Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6513618600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása