HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az európai vasutak megújulásától egy 9 ezer éves arcig – a napokban történt

ferenck 2018.01.26. 08:30

A szilícium-völgyi Seurat Technologies-t első körben 13,5 millió dollárral támogatják befektetők a cég már eddig is sokat reklámozott új fémnyomtató technológiája fejlesztésének felgyorsításában. Magáról a technológiáról annyit tudunk, hogy húsznál több kapcsolódó szabadalmi oltalomkérelmet nyújtottak be, és komoly változásokat hozhat a fémalapú additív gyártásban.

3dnyomtatas_shortnews2_1.jpg

Az angol Huddersfield Egyetem az uniós RUN2RAIL program keretében könnyebb, hatékonyabb és olcsóbb alkatrészeket fejleszt vonatok számára. A futóműveket és a vasúti közlekedést akarják megújítani. A fejlesztéshez új anyagokat, például szénszál-kompozitokat és a legmodernebb technológiákat, köztük a 3D nyomtatást fogják használni.            

A légjármű-ipari és légvédelmi megoldásokkal foglalkozó finn Patria bejelentette F/A-18 Hornet harcigépének első, sikeres repülését. A motor egyik része 3D nyomtatással készült, nikkelalapú szuperötvözetet (Inconel 625) használtak hozzá.

3dnyomtatas_shortnews3.jpg

A 3DP szoftverekkel foglalkozó Simplify3D hasznos forrásanyagot (Simplify Materials Guide) tett közzé online a 3D nyomtatás rejtelmeiről, amelyben a nyomtatóanyag kiválasztásáról, a printer optimális beállításairól kapunk tanácsokat. Az összes népszerű FDM szálfajtát bemutatják, összehasonlításokban és mélyelemzésekben számolnak be tulajdonságaikról.  

Egy belfasti sebészcsoportnak rendkívül nehéz, de sikeres műtétnél tett komoly szolgálatokat egy nyomtatott vesemodell. A 22 éves anyának az életét mentették és változtatták meg vele.

3dnyomtatas_shortnews1_1.jpg

A szingapúri Hamilton Labs nyomtatható mellékhelyiségek fejlesztésével segítene India elmaradott egészségügyi viszonyain. A cég HamilBot Mark 1 robotikus printerével újrahasznosított cementkeverékből készülő illemhelyeket az egyik legszegényebb államban, az északkeleti Biharban fogják felállítani.

3dnyomtatas_shortnews0_1.jpg

Az athéni Akropolisz múzeumában nemrég mutatták be egy kb. 9 ezer éve élt tizenéves lány rekonstruált arcát. A koponyaleletet 1993-ban találták, a lányt Avgi-nak (Hajnal) nevezték el. A rekonstrukciót orvosok, régészek és más technikai szakemberek végezték, 3D szkennelést és 3D nyomtatótechnológiákat használtak hozzá.

A korábban exoskeleton kart printelő Bartlomiej Gaczorek lengyel 3D tervező és a krakkói Sinterit 3D nyomtatócég gyerekek számára készített légszennyeződés elleni maszkokat. Munkájuk hiánypótló, a nyomatokkal a nagyvárosok rossz levegőjétől akarják megvédeni őket.

3dnyomtatas_shortnews_1.jpg

Iris van Herpen, a részben nyomtatott ruháival a divatvilágot megújító holland tervező legújabb kollekciója, a Ludi Naturae ismét a két terület, öltözködés és csúcstechnológia metszéspontja. A kritikusok egy Polyjet 3DP megoldással készült aranyruhát emelnek ki, amelyet a Delfti Műszaki Egyetem közreműködésével készített.

A New Yorki Művészeti Akadémia diákjai megpróbálták rekonstruálni az amerikai-mexikói határ sivatagos arizonai részén talált nyolc azonosítatlan férfi holttest arcát. Az áldozatok koponyájáról 3D szkennelés után 3D nyomtatással készítettek agyagutánzatokat.

Címkék: divat művészet vasút orvosi repülőgép innovátorok nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9313600815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása