HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megvásárolható az Adidas nyomtatott cipője

ferenck 2018.01.18. 08:30

Úgy tűnik, mérföldkőhöz érkezett a 3D nyomtatás.

A világmárkák közül az Adidas közismerten a 3DP egyik élharcosa. Először 2015-ben nyilatkozták, hogy tervezik a technológia használatát, szabadalmaztattak is megoldásokat. Tornacipőik prototípusait újrahasznosított óceánhulladékból printelték, majd limitált példányban nyomtattak is egyedi darabokat.

Legismertebb projektjük a 2017 tavaszán bejelentett együttműködés az újításairól, különleges gépeiről ismert Carbonnal, amelynek keretében kiváló minőségű futócipőket kezdtek el gyártani. Ellentétben a korábbi printelt lábbelikkel, a beszédes nevű Futurecraft 4D sokkal szélesebb vevőközönséget céloz meg, és a 4D ezúttal nem a napokban felfedezett negyedik térbeli dimenzióra, hanem, mint a 3DP-ben általában, az időre vonatkozik.

3dnyomtatas_adidas.jpg

A cég bejelentését követően végre azt is tudjuk, hogy pénteken, január 18-án New Yorkban megkezdik a Carbon-csapat tagjai által rendezvényeken már viselt futurisztikus darab értékesítését. A marketingben olyan kereskedőkonzorciumok vesznek részt, mint például a KITH, a Packer és az SNS.

A „végleges futócipő mindenkinek” szlogennel reklámozott 300 dolláros termék 17 év kutatásfejlesztés gyümölcse. A cipő talpa készült 3D nyomtatással, minden talp 20 ezer merevítőt tartalmaz, a 4D – az idő – pedig költőien fogalmazva a talpaknak a cipő viselőjéhez való alkalmazásában, és az adott pillanat elvárásainak megfelelő finomhangolásában valósul meg.

3dnyomtatas_adidas0.jpg

A saroknál tompítóhatásra és mindenféle hatás ellenőrzésére használhatjuk ki a rácsos geometria előnyeit. Ez a geometria segíti a sarkak és a lábujjak mozgását, míg a lábfej elülső részét úgy alakították ki, hogy jobban fussunk. A nyílt szerkezet szellősebbé teszi a lábbelit, amivel szintén javul a teljesítmény.

Az új cipővel az Adidas sem azt akarta elérni, hogy viselői képességeik szerint futhassanak.

A Futurecraft 4D nem valósulhatott volna meg a Carbon digitális fényszintézisen (DLS) alapuló nyomtatórendszere nélkül. A DLS fényt és oxigént áteresztő optikáival hoz létre 3D tárgyakat, amelyek óhajtott tulajdonságait hőeljárásokkal érik el. Ezeket a tulajdonságokat használják fel a viselő szükségletei szerint kialakított talphoz.

A 3D nyomtatással a jövőben még inkább személyre szabott cipők várhatók, az Adidas pedig beírta magát a technológia történelmébe.

Címkék: cipő innovátorok Adidas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8913580689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása