HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

12 milliárd dolláros költést prognosztizál idénre az IDG a 3DP szektorban

ferenck 2018.01.15. 08:30

Év végén, év elején szokás szerint a legtöbb piackutató, elemző és hasonló cég előrejelzéseket készít. Az egyik leghíresebb, az IDC (International Data Corporation) a 3D nyomtatásban várható 2018-as költésekről bocsátkozott kristálygömb nélküli jóslásba.

Kilenc régiót, köztük Európát, az Ázsia-Csendes-óceán térséget és az Egyesült Államokat tanulmányozva számították ki, hogy hardverben 6,9, anyagokban 6,7 milliárdos költés várható, míg szoftverfronton a növekedés lassabb lesz, mint a piac többi szegmensében.

3dnyomtatas_spending0.jpg

Régiós bontásban az USA az első, Nyugat-Európa a második, a két térség együtt a kiadások kétharmadát adja, míg 1,5 milliárdos várható idei költéssel Kína a harmadik. A kilenc régióból hatban az elemzők több mint 20 százalékos növekedésre számítanak 2018-ban.

A hét elemzett iparágból az egyedi gyártás (egyedi termékek, például autók, repülőgépek, játékok stb. előállítása, discrete manufacturing) vezeti a költést, második az egészségügy 1,3 milliárd dolláros 2018-as prognózissal.

3dnyomtatas_spending.jpg

A trendet több masszív ipari projekt erősíti, köztük a Lockhead Martin additív gyártásnak is otthont adó fejlett műholdgyártással foglalkozó új központja, amelyre 2017-ben 350 millió dollárt költött a cég. Az orvosi szektor egyik legnagyobb tavalyi beruházása az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet 6,25 milliós 3D bionyomtatás és regeneráló medicina központja volt.

A legnagyobb, 35,4 százalékos (összetett éves) növekedés (CAGR) az egészségügyben várható; szövetek, szervek és csontok nyomtatása, illetve bionyomtatása vezeti a sort.

A 3DP megoldások bőven túlnőttek a prototípuskészítésen, és több iparágban elterjedtek. A 3D nyomtatás mainstreammé válásával a következő öt évben jelentős növekedés várható termékrészek, végfelhasználói részek és orvosi segédeszközök gyártásában. Költségtakarékos és hatékony személyre szabott megoldásokkal 2021-ig megduplázódhatnak az egészségügyi költések” – nyilatkozta Marianne D’Aquila kutatásmenedzser (IDC),

Ez azt is jelenti, hogy specializált 3DP irodák és gyártók által kínált szolgáltatásokra, elsősorban megrendelésre készülő részekre és az ellátási lánc rendszereinek integrálására 7,55 milliárd dollárt költenek 2021-ig.

„Annak ellenére, hogy szinte naponta számíthatunk izgalmas újításokra, a 3DP-ben lévő potenciálnak még csak a felszínét kapirgáljuk” – jelentette ki Tim Greene kutatásigazgató (IDC).

Címkék: trendek jövő egészségügy ipar prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7613574787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása