HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatott divat Kínában és Az utolsó Jedik londoni bemutatóján

ferenck 2017.12.14. 08:30

Az 1984-es születésű Iris van Herpen, a 2007-ben indult holland divattervező az elsők között ismerte fel az additív gyártótechnológia jelentőségét, hagyományos megoldások mellett gyakran dolgozik 3D nyomtatással, lézervágással és persze CNC-marással is. Senki mással össze nem téveszthető, eredeti kollekcióiban azonban abszolút kitüntetett szerepet kap a 3DP.

Napjaink egyik leginnovatívabb divattervezőjének ruhaszobrai a női testről, mozgásról, test és környezet kapcsolatáról, természet és digitális média harmóniájáról szólnak, egyszerre futurisztikusak és melankolikusak, múlt és jövő, csúcstechnológia és hagyomány csak Japánban tapasztalható harmóniáját valósítva meg.

3dnyomtatas_irisvanherpen.jpg

Van Herpen kreációi feltárják létezésünk titkos struktúráit, többdimenziós élményt adnak arról, hogy milyen élőnek lenni. A múltban, jelenben, jövőben, összes ősi és mitikus formáikban való nyomozásra hívnak” – nyilatkozta róla egyik korábbi munkatársa, Jolan Van der Wiel szobrász.

Van Herpen munkásságának egyik legnagyobb elismeréseként Atlantában, a High Museum of Artban 2015. november 7. és 2016. május 15. között életműszerűen állították ki (a divat átalakulását szemléltető) munkáit, 15 kollekció 45 darabját. Műveit olyan más múzeumokban is bemutatják, mint a new yorki Metropolitan Museum of Art vagy Cooper Hewitt, a párizsi Palais de Tokyo, a londoni Victoria & Albert Múzeum stb. 2014-ben az ANDAM, 2016-ban az Európai Bizottság fődíját, 2017-ben a Johannes Vermeer Díjat nyerte el az ideje jelentős részét amszterdami stúdiójában töltő alkotó.

„Bátran kísérletezik a 3D nyomtatással, a technológia innovatív terveinek és látomásainak kifejező eszköze. Nem önmagáért használja, hanem azért, hogy olyan hatást érjen el, amit mással lehetetlen” – méltatta Sarah Schleuning az atlantai kiállítás kurátora.

3dnyomtatas_irisvanherpen0.jpg

Van Herpen ügyfelei és rajongói között olyan hírességek szerepelnek, mint Björk, Tilda Swinton, Gwendoline Christie, Scarlett Johansson, Grimes és Beyoncé.

És most már Kína ünnepelt sztárja, a TIME 100 Legbefolyásosabb Személye közé idén beválasztott Fan Bingbing is. A színésznő december elején egy pekingi estélyen, az iQiYi, a kínai Netflix streaming-szolgáltató rendezvényén – egyben gálán, divat- és média show-n – a divattervező nyomtatott ruháját viselte. A vendéglista hírességekkel volt tele, az estélyen Bingbing kapta az „Év Mozi-személyisége” díjat.

Egy másik eseményen, a Csillagok háborúja: az utolsó Jedik december 12-i londoni bemutatóján a Royal Albert Hallban, a Trónok harcából ismert Gwendoline Christie szintén Iris van Herpen ruhakölteményben jelent meg.

Pletykák szerint a divattervező a közeljövőben a hírességekről az átlagvásárlókra próbál összpontosítani.

Címkék: divat ruhatervezés innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3913497589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása