HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Művészet 3Doodlerrel, a világ legjobb nyomtatótollával

ferenck 2017.12.11. 08:30

A 3D nyomtatás egyik speciális formája a nyomtatótollakkal történő „firkálgatás.” A technológia fejlődését, nagykorúvá érését jelzi, hogy az amerikai fejlesztésű – karácsonyi ajándéknak ideális – 3Doodler, az első és legismertebb nyomtatótoll immár a harmadik generációnál tart. Tíz év alattiaknak a Start, tíz év felettieknek pedig a kategóriájában világelső Create ajánlott. Tényleg felhasználóbarát eszközök, mert könnyen kezelhetők és hosszú az élettartamuk. (Magyarországon mindkettőt FreeDee Printing Solutions forgalmazza, itt vásárolhatók meg.)

A 2013-ban Kickstarter közösségi finanszírozás (crowdfunding) kampánnyal indult, főként ragasztópisztolyhoz hasonlítható 3Doodlerek kompakt szerkezetek, működésük egyszerű, nem kell hozzájuk se szoftver, se számítógép, játékosan vezetnek be a 3D nyomtatás világába. Ragasztóanyag helyett műanyagot (ABS, PLA stb.) töltünk beléjük, felmelegítik, de nyomtatáskor azonnal le is hűtik, levegőben szilárdul meg például az ABS. Tollként funkcionálnak, de nem a szokásos síkfelületekre, hanem térben rajzolunk velük.

3dnyomtatas_3doodler0.jpg

3Doodlerrel gyorsan megtanulható bonyolultabb tárgyak készítése, alkalmazási területe oktatástól a művészetekig, csináld magad (DIY) tevékenységektől a lakberendezésig, divattervezéstől otthoni javításokig nagyon szerteágazó.

Egyik legismertebb felhasználója, Cornelia (Connie) Kuglmeier volt a „2016-os év Doodlere.” Munkássága szépen példázza a 3Doodler művészi lehetőségeit. Számos alkotást hozott létre a tollal, idén októberben pedig Metamorfózis című háromszintes kiállítást nyitott munkáiból.

3dnyomtatas_3doodler.jpg

A hernyó bábbá, a báb pillangóvá alakul át, a három állapotot megjelenítő három terem róluk, a kiállítás egésze az átalakulásról szól.

Az elsőben az óriáshernyó pitypanggal, csalánnal, százszorszéppel és más növényekkel, virágokkal látható, a nagyítással a máskülönben észrevétlen részletekre hívja fel a figyelmet az alkotó. A második az összeszövődő selyemrétegek alkotta báb, amelynek befejezetlensége az átmeneti állapotra utal. A harmadikban három gyönyörű pillangófaj a háttérben pedig egy raj tekinthető meg.

Kuglmeier főként 3Doodler Create-tel, kisebb mértékben 3Doodler Proval készítette a kiállított munkákat.

Címkék: oktatás művészet 3Doodler FreeDee nyomtatótoll

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9213470253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása